Volkswagen CEO’su hayvan hakları savunucularından özür diledi

Volkswagen CEO’su hayvan hakları savunucularından özür diledi

access_time06 Haziran 2018 05:28
Dizel motordan salınan gazların canlılara etkisini hayvanlar üzerinde denediği için büyük tepki toplayan Volkswagen imaj düzeltmeye çalışıyor. Yeni CEO Diess, PETA'ya gönderdiği mektupla özür diledi

Dizel skandalının izlerini silmeye çalışarak geleceğe odaklanmaya çalışan Volkswagen, ortaya atılan yeni suçlamalarla geçmişin izlerini bir türlü silemiyor. Dizel skandalın ardından markanın itibarını zedeleyen bir diğer gelişme de, 2014 yılında dizel motorlardan salınan zararlı gazların canlılar üzerindeki etkinlerini gözlemlemede maymunların kullanılması olmuştu.

Tüm dünyada büyük tepki çeken bu testler esnasında 10 maymun kullanılmış ve 4 saat boyunca dizel motor dumanını solumak zorunda bırakılan maymunların televizyon izleyerek meşgul olacakları düşünülmüştü. Volkswagen ocak ayında bu konu hakkında özür dileyerek, “Şirket kendisini her türlü hayvan suistimalinden uzak tutuyor” açıklamasını yapmıştı.

PETA’YA MEKTUP

Hayvan hakları savunucularının büyük tepkisini çeken deneylere aktarılan kaynakların iptal edilmesinin sözünü ise geçtiğimiz günlerde VW’nin yeni CEO’su Herbert Diess verdi. Diess, dünyanın önde gelen hayvan hakları savunucusu topluluklarından PETA’nın Almanya temsilciliğine gönderdiği mektupta “Araştırma projeleri ve bilimsel çalışmalar her zaman etik değerleri gözetmelidir. Volkswagen, hayvan istismarı söz konusu olan çalışmalarla arasına mesafe koyacaktır. Bundan böyle de (yasalara aykırı olmadığı halde) hayvanlar üzerinde yapılan bütün deneylere verilen maddi destekler sonlandırılacaktır” açıklamasını yaptı.

Herbert Diess’ın göreve geldiğinde yaptığı ilk açıklamalarda Volkswagen’in daha dürüst, sarih ve gerçekleri olduğu gibi yansıtan bir kurumsal iletişim politikası yürütüleceği belirtilmişti. ABD’de 600 bin aracını geri almak ve 25 milyar doları bulan idari cezalar ve kişilerin açtığı davaların tazminatlarını ödemek durumunda kalan VW, sivil toplum örgütlerinden gelen tepkilere eskisinden çok daha fazla önem veriyor. (hurriyetoto.com)

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

Otomotivde 3.7 milyar dolarlık yan sanayi ürünü ihracatı yapıldı

access_time17 Nisan 2024 12:43

Ocak ve mart arasındaki dönemde, Türkiye'den 3 milyar doları aşan otomotiv yan sanayi ürünü birçok farklı ülkeye ihraç edildi.

Elektrikli araç şarjında rekor!

Elektrikli araç şarjında rekor!

access_time17 Nisan 2024 11:43

Bakan Kacır, "Türkiye genelinde, 17 bin 651 şarj soketinde bayram tatili boyunca 9 günde 120 bin şarj işlemi yapıldı, 115 bin saat şarj hizmeti sunuldu, elektrikli araç şarjında...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)