Volkswagen CEO'sundan 'skandal' özrü

Volkswagen CEO'sundan 'skandal' özrü

access_time22 Eylül 2015 21:39
Volkswagen'in CEO'su Martin Winterkorn, ABD´deki Volkswagen emisyon skandalından dolayı özür diledi
Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn, ABD'deki emisyon testlerinde manipülasyon iddiasına ilişkin özür diledi.

Winterkorn, şirketin sayfasında yayımlanan video mesajında, milyonlarca insanın Volkswagen markasına, otomobillerine ve teknolojisine güvendiğini belirterek, "Bu güveni boşa çıkardığımız için çok üzgünüm. Tüm müşterilerimizden, resmi dairelerden ve kamuoyundan hatalı davranışımızdan dolayı özür diliyorum" dedi.

Kendisinin de şimdi tüm sorulara yanıt bulamadığını ancak olayın arka planını aydınlatacaklarını vurgulayan Winterkorn, her şeyin hızlı, titiz ve saydam bir şekilde masaya yatırıldığını kaydetti.

"Olayın hızlı ve kapsamlı bir şekilde açıklığa kavuşturulması en yüksek önceliğimizdir" ifadesini kullanan Winterkorn, bunu çalışanlara, müşterilere ve kamuoyuna borçlu olduklarını söyledi.

Oluşan zararı telafi etmek için ellerinden geleni yapacakları sözünü veren Winterkorn, "Manipülasyon ve Volkswagen, bu bir daha olmaması lazım" dedi.

Araştırma komisyonu kuruldu
Öte yandan, Alman hükümeti de manipülasyon iddialarına ilişkin bir araştırma komisyonu kurulduğunu açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt, Bakanlık Müstaşarı Michael Odenwald başkanlığında uzman ekipten oluşan komisyonun bu hafta içinde şirketin merkezinin bulunduğu Wolfsburg kentine gideceğini söyledi.

Dobrindt, komisyonun söz konusu araçların Alman ve Avrupa'daki düzenlemelere göre üretilip üretilmediğini ve bunun kontrol edilip edilmediğini inceleyeceğini, bu kapsamda komisyonun görüşmeler yaparak belgeleri gözden geçireceğini kaydetti.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, dünya genelinde 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testi manipülasyonundan etkilendiğini ve zararı karşılamak için yaklaşık 6,5 milyar euroluk bütçe ayırdıklarını açıklamıştı.

ABD Çevre Koruma Ajansı, 18 Eylül'de Volkswagen'in ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların, yanıltıcı bir yazılımla emisyon testlerinin manipüle edilmesinden dolayı çevreyi standartlardan 40 kat daha fazla kirlettiğini açıklamıştı. Söz konusu manipülasyondan yaklaşık 482 bin dizel aracın etkilendiğini bildiren EPA, VW hakkında para cezası ve ihtiyati tedbir kararı verilebileceğini duyurmuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)