Volkswagen Passat'ın Avrupa'daki satışı durabilir

Volkswagen Passat'ın Avrupa'daki satışı durabilir

access_time29 Kasım 2020 11:23
Son dönemde yönünü SUV ve elektrikli araçlara çeviren üreticilerden Volkswagen'in (VW),2023'te sonra Avrupa ve ABD pazarlarında Passat modelinin satışını durduracağı öne sürüldü.

Otomobil sektörünün elektrikli ve SUV modellere kayması her geçen gün sedan modeller için daha büyük bir tehdit haline geliyor.

Bu kapsamda, markalar satışları gittikçe azalan sedan modelleri birer birer ürün gamında çıkartıyor. Toyota Avensis ve Honda Accord, önceki yıllarda düşük satış rakamları nedeniyle Avrupa pazarından çekilirken, Ford'un Mondeo modelinin ise yeni neslinde crossover olarak yoluna devam edeceği belirtiliyor.

HaberTürk'te yer alan habere göre, Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in Passat modelinin de, 2023'ten sonra Avrupa ve ABD pazarlarında satışına son verebileceği öne sürüldü.

Automotive News Europe'a konuşan şirket kaynakları, Passat'ın sedan versiyonunun söz konusu iki pazardan çekilebileceğini fakat station wagonun özellikle Almanya'da satışına devam edeceğini belirtti.

TÜRKİYE KARARINDAN VAZGEÇMİŞTİ

Alman marka Passat'ın Avrupa versiyonunu Almanya'daki Emden fabrikasında üretiyor. Bu fabrikanın elektrikli modellere ayrılacak olması, Volkswagen'i Passat için yeni bir fabrika arayışına itmişti.

Bu doğrultuda 2019'da Manisa'da bir şirket kuran Volkswagen, Passat ve platform kardeşi Skoda Superb'in üretimini 1.4 milyar euro yatırımla Türkiye'ye kaydırmayı planlamıştı.

Fakat, Alman marka geçtiğimiz haftalarda flaş bir karar ile Türkiye kararından vazgeçtiğini ve Passat ile Superb için Slovakya'daki fabrikasının kapasitesini artıracağını duyurdu.

Volkswagen'in bu kararında, pandemi döneminde Avrupa'daki düşen satışların etkili olduğu belirtildi.

ELEKTRİKLİ SEDAN ÜRETECEK

Volkswagen Emden fabrikasında Passat'tan boşalan yeri, elektrikli crossover ID4 ve elektrikli sedan Aero B ile doldurmayı planlıyor.

Alman firma, Passat'ın Kuzey Amerika versiyonunu ürettiği ABD'deki Tennessee fabrikasında da önümüzdeki yıllarda Aero B modelini üretmeyi hedefliyor.

Passat'ın sedan versiyonun Avrupa'da satışının durdurulacağı iddia edilirken, modelin kardeşi Skoda Superb'in akıbeti hakkında ise henüz bir bilgi paylaşılmadığını belirtelim.

Karavan satışlarında yüzde 100 artış

 

İstanbul'da otobüs şoförlerine puan sistemi geliyor

 

Otomobil hisselerinde elektrik balonu mu?

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)