Volkswagen Polo'nun yeni versiyonu tanıtıldı

Volkswagen Polo'nun yeni versiyonu tanıtıldı

access_time19 Haziran 2017 13:14
Volkswagen Grubu'nun 14 milyon adet ile en çok satan modellerinden olan Polo, hem altıncı jenerasyonunu hem de GTI modelini gün yüzüne çıkardı

Volkswagen Polo'nun merakla beklenen altıncı jenerasyonunun tanıtımı Almanya'da yapıldı. Önceki versiyona göre biraz daha uzayan ve genişleyen yeni versiyon Polo'da dördü benzinli ikisi de dizel olmak üzere toplam altı farklı motor seçeneği bulunacak.

VW Polo'daki motor seçeneklerinden en fazla dikkat çekenlerden biri, doğalgazla (CNG) çalışan motor. 1.0 TGI adı verilen bu motor 90 beygir güç üretiyor.

Benzinli motorlar 1.0 ile 1.5 litre arasında değişirken, bu motorlar 65 beygirden 150 beygire kadar farklı güç üreten kombinasyonlarda gelecek. Dizel motorda ise 1.6 TDI olan tek seçenek bulunacak ve 80 beygir ile 95 beygir olmak üzere iki farklı versiyonda sunulacak.

Altıncı versiyon Polo, önceki versiyona göre 81 mm daha uzun ve 63 mm daha geniş. Dingil uzunluğu ise 94 mm artırılmış durumda. Bagaj hacmi de 71 litre artırılarak 351 litreye çıkartıldı.

AVRUPA FİYATI BELLİ

Yeni Polo Avrupa pazarına 2017 yılı sonunda sunulacak. Avrupa pazarındaki fiyatı ise 13 bin eurodan başlayacak. Aracın Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı ve fiyatı henüz açıklanmasa da, Avrupa ile yakın tarihlerde satışa sunulması bekleniyor.

GTI 2.0 LİTRE MOTORLA GELİYOR

Tanıtımı yapılan bir diğer araç yeni Polo GTI ise motor kapasitesini büyütmeye devam ediyor. Önceki modelde de 1.4TSI motordan 1.8TSI motora yükselen Polo GTI, son jenerasyonunda 2.0lt'lik motor kapasitesine sahip olacak. 1.8TSI'lık sürümünde 190 beygi güce ve 320Nm torka sahipken, yeni Polo GTI 197 beygir güç üretecek.

Önceki jenerasyonunda olduğu gibi yeni Polo GTI da 7 ileri DSG ve 6 ileri manuel olarak iki çeşit şanzımanla piyasaya sürülecek.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Çin’de otomobil ihracatı miktar ve fiyat olarak arttı

Çin’de otomobil ihracatı miktar ve fiyat olarak arttı

access_time24 Nisan 2024 10:26

Çin’de otomobil ihracatının hem hacmi hem de fiyatları yükseliyor. Çin'de sadece elektrikli araçların ihraç hacmi yıl bazında yüzde 80,9 oranında artarken hibrid araçların...

Tesla binlerce kişiyi işten çıkaracak

Tesla binlerce kişiyi işten çıkaracak

access_time24 Nisan 2024 07:55

Tesla, Kaliforniya'da 3 bin fazla kişiyi işten çıkaracağını bildirdi

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)