Volkswagen'den yeni şirket: MOIA

Volkswagen'den yeni şirket: MOIA

access_time07 Aralık 2016 08:11
Volkswagen’in yeni nesil ulaşım çözümlerini baz alarak geliştirdiği MOIA, kullanıcılara yeni bir opsiyon olmaya hazırlanıyor.

Volkswagen'in, büyük şehirlerdeki araç yoğunluğunu azaltmak için yeni bir fikri var. VW, TechCrunch Disrupt London 2016'da MOIA adlı yeni bir alt firma kurduğunu duyurdu ve bu firma, servisler ve sürücüsüz arabalar gibi yeni ulaşım yöntemlerine odaklanacak. Moia, direkt olarak şehirler ile beraber çalışarak gerekli olan ulaşım yollarını inceleyecek. Başlangıçta Moia'nın odağı, isteğe bağlı servis hizmetleri üzerine olacak. Bu hizmetleri bir uygulama aracılığı ile çağırabileceksiniz ve bu çok kişilik, elektrikli araçlar ile hedefinize ilerleyebileceksiniz. Bu amaç için kullanılacak olan araçlar VW tarafından üretilecek.

Eğer istediğiniz rotada araç bekleyen sadece siz varsanız, firma bu ulaşım isteğini yeni ortağı Gett veya bir başka firmaya iletmeyi planlamakta.

Ayrıca Moia, gelecekteki şehirlerde de ulaşıma yardımcı olmak hedeflerine de sahip ve bu seçeneklerin arasında otonom araçlar da yer almakta. Moia CEO'su Ole Harms, geliştirdiğimiz bütün teknolojiye rağmen şehirlerde halen 20 veya 30 yıl önceki ile aynı şekilde hareket ettiğimizi söylemekte ve caddelere "sadece daha fazla araba eklemekten daha iyi bir yöntem olması gerektiğini" belirtmekte.

Bu sözlerin bir araba üreticisinden geldiği düşünülürse, etkilerinin daha da önemli olduğu belirtilebilir. Ayrıca Moia, büyük bir araba üreticisinin araba paylaşımı iş alanına adım attığı ilk an olmakta.

Harms, Uber ve diğer firmaları kesinlikle rakipleri olarak gördüklerini ve başardıkları şeyleri takdir ettiklerini söylemekte ancak "sonuç olarak, kendi vizyonlarına sahip olduklarını" belirtmekte.

Her ne kadar hizmetin başlangıç planı şu anda belli olmasa da, CEO Harms'ın Londra'daki konuşmasından firmanın Berlin tabanlı olacağı anlaşılmaktaydı. Ayrıca Harms, firmanın Avrupa, ABD ve Çin'e odaklanacağını doğrularken, Moia'nın hizmetlerinin tam olarak nerede veya ne zaman başlayacağı henüz belli değil...

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)