Volkswagen'e bir darbe de AYB'den

Volkswagen'e bir darbe de AYB'den

access_time13 Ekim 2015 06:57
Avrupa Yatırım Bankası, Volkswagen'in aldığı kredileri amacına uygun kullanmadığından şüpheleniyor
11 milyon dizel aracına emisyon testlerinde hile yapan bir yazılım taktığı için başı dertte olan Alman otomotiv devi Volkswagen’e (VW) bir darbe de Avrupa Yatırım Bankası’ndan (AYB) geldi.

Banka, VW’ye çevreci motorlar geliştirmesi için verdiği kredilerin amacına uygun kullanılmadığından şüpheleniyor.  
AYB, Volkswagen’e verdiği milyarlarca euro’luk kredilerin peşine düştü. İlk etapta VW’nin Avrupa Birliği’nden aldığı kredileri emisyon hilelerinde kullanıp kullanmadığı araştırılacak. 
Böyle bir durum saptanırsa kredinin geri alınması söz konusu olacak. Bankanın yöneticisi Werner Hoyer, “Verdiğimiz kredilerde belirli çevre hedeflerine uymak zorundayız” dedi. 
Avrupa’nın en büyük araç üreticilerinden olan Volkswagen’in, ABD’de yapılan kontrollerde dizel araçlarında emisyon hilesi yaptığı ortaya çıkmıştı. 
Durumu kabullenen Volkswagen, hileli yazılım kullanan araçlarını 2016 sonuna kadar düzeltmenin planlarını yapıyor. 

4.6 milyar euro

AYB, Volkswagen’e düşük emisyonlu motorlar yapması ve Güney Amerika’da bir fabrika kurması için 1990’dan beri yaklaşık 4.6 milyar euro (15.3 milyar lira) kredi kullandırdı. 
Kredinin 1.8 milyar euro’luk (yaklaşık 6 milyar lira) kısmının henüz vadesi dolmadı. 
Geniş çaplı bir araştırma yapacaklarının altını çizen AYB, Volkswagen ile ilişkilerinin bu skandal sonucu sarsıldığını da vurguladı. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

Tesla binlerce aracını geri çağırıyor

access_time19 Nisan 2024 14:19

Tesla, ABD'de 3 bin 878 Cybertruck'ı, sıkışmış bir gaz pedalının aracın istem dışı hızlanmasına neden olarak çarpışma riskini artırabileceği endişesiyle servislere...

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

Tesla'dan Türkiye'ye özel milyonluk indirim

access_time19 Nisan 2024 12:43

Dünyada fiyatı düşerken Türkiye'de fiyatı artan Tesla'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Türkiye'deki en ucuz Tesla'nın fiyatı yaklaşık 1 milyon TL ucuzladı. Model Y'nin arkadan...

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)