Volkswagen'e bir darbe de Norveç'ten!

Volkswagen'e bir darbe de Norveç'ten!

access_time18 Mayıs 2016 11:09
VW’nin büyük hissedarlarından Norveç devlet yatırım fonu, emisyon skandalı yüzünden uğradığı yüz milyonlarca euroluk zarar için dava açıyor
Alman otomobilcilik şirketi Volkswagen'den (VW), egzoz gazı emisyon değerlerini manipüle ettiği gerekçesiyle davacı olacaklar arasına dünyanın en büyük yatırım fonu olan Norveç devlet fonu da katıldı. Fonun sözcüsü, hukuk danışmanları tarafından yapılan tavsiye doğrultusunda Norveç devlet fonunun yatırımcı sıfatıyla hakkını arayacağını söyledi. Financial Times gazetesi, Norveç devlet yatırım fonunun önümüzdeki haftalarda gerekli işlemleri başlatacağını yazmıştı.

Norveç devlet yatırım fonunun direktörü Peter Jonhnsen aynı gazeteye yaptığı açıklamada, "VW yönetiminin emisyon değerlerini yapay olarak düşük gösteren hileli yazılımdan haberdar olması gerektiğini" belirtti.

VW'NİN BAŞI DERTTE

Finans haber kanalı Bloomberg'in belirlemelerine göre Norveç devlet fonu yüzde 1,64'lük sermaye payıyla VW şirketinin dördüncü büyük hissedarı sayılıyor. Skandal nedeniyle değer kaybeden VW hisselerinin fona yüz milyonlarca euro kaybettirdiği tahmin ediliyor. Norveç devlet fonunun 9 binin üzerindeki şirkette hissesi bulunuyor.

VW holdingi hakkında hissedarları ve müşterileri tarafından dava açılmıştı. Şirket yönetimi geçen yılın eylül ayında ABD'de ortaya çıkarılan skandalı doğrulamış ve dizel motorlu araçlarının emisyon oranının bilgisayar yazılımıyla manipüle edildiğini açıklamıştı. Bu yazılım statik testlerdeki ölçümlerde emisyonu normal seyirdekinin çok altındaki değerlere düşürüyor. Emisyon skandalı nedeniyle VW holdingi 2015 yılını şirket tarihinin en yüksek zararıyla kapatmıştı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)