Volkswagen’e ırkçı reklam suçlaması!

Volkswagen’e ırkçı reklam suçlaması!

access_time22 Mayıs 2020 13:52
Alman otomobil üreticisi Volkswagen, sosyal medyadaki bir reklamı nedeniyle ırkçılık tartışmalarının hedefinde. Şirket söz konusu reklamı yayından kaldırırken, bir de özür açıklaması geldi.

Volkswagen’in yeni nesil Golf modeli için yayınladığı reklam, yoğun şekilde ‘siyah beyaz ayrımı, köleliğe atıfta bulunma ve aşağılama’ nedeniyle ırkçılık suçlamaları getirirken, şirketin yönetim kurulu üyesi Jürgen Stackmann, resmi olarak özür diledi.

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Stackmann, “Hiç savunulacak bir yanı yok. Video çok yanlış ve katlanılamaz. Utanıyoruz ve buna bir açıklama getiremiyoruz. Sadece, bunun nasıl olduğunu araştırmak için daha fazla çaba gösterebileceğimizi söyleyebilirim” dedi.

BİRDEN FAZLA MESAJ VAR

Sosyal medyada yer alan 10 saniyelik reklamda, siyahi bir kişinin üzerine doğru giden ‘O’ işareti yapılmış bir çift el, adamı arabanın önünden alıp üzerinde ‘Petit Colon’ yazan bir yere sokuyor. ‘Der Neue Golf’ (Yeni Golf) yazısı çıkana kadar ‘NEGER’ (Zenci) harfleri bir anlık ekranda beliriyor.

Reklam, ırkçı mesajlar açısından sadece bununla kalmıyor. Petit Colon kölelik ticaretini andıran, o dönemin kolonileştirme kuruluşları arasında yer alıyor. Ayrıca ‘O’ işareti de, ABD'li ırkçıların kullandığı sembol. Amerikalı White Power isimli aşırı sağcı örgüt, bununla birbirlerine selam veriyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)