Volkswagen'in eski CEO'suna emisyon soruşturması

Volkswagen'in eski CEO'suna emisyon soruşturması

access_time27 Ocak 2017 18:49
Braunschweig Başsavcılığı, VW’ye yönelik emisyon skandalıyla ilgili soruşturmada eski CEO Winterkorn da sahtekarlık suçlamasıyla soruşturmaya dahil etti.

Almanya’da Braunschweig Başsavcılığı, Volkswagen’e (VW) yönelik emisyon skandalıyla ilgili soruşturmadaki sanık sayısını 37’ye yükseltirken, eski üst düzey yönetici (CEO) Martin Winterkorn’u da sahtekarlık şüphesiyle soruşturmaya dahil etti.

Braunschweig Başsavcılığından yapılan açıklamada, Volkswagen AG'nin sorumlularına yönelik, "dizel araçlarda egzoz gazı değerlerinin manipülasyonu" ile ilgili soruşturmada sanık sayısının 21’den 37’ye çıkarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, soruşturmaya dahil edilen kişiler arasında sahtekarlık şüphesiyle şirketin eski CEO'su Winterkon’un da yer aldığı ifade edildi.

Winterkorn'un hileli yazılımlar konusunda, daha erken haberinin olduğuna yönelik şüphelerin ağırlık kazanmasının bu süreçte etkili olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Yerel savcılık soruşturmalarına, dosyaların analizine dayanılarak, sanık kişinin daha önce manipüle edilen yazılımın farkında olduğu konusunda yeterli bulgular var.” denildi.

Açıklamada, özel savcıların da aramalara katıldığı ifade edildi.

2015 yılının eylül ayında ABD Çevre Koruma Ajansı, VW'nin emisyon testlerini manipüle ettiğini ve şirketin dizel araçlarının normal seviyenin 40 kat üzerinde çevreyi kirlettiğini duyurmuştu.

VW, dünya genelinde yaklaşık 11 milyon dizel motorlu aracın emisyon testlerinde yanıltıcı yazılım kullanıldığını kabul etmişti. Skandalın ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra Eylül 2015'te istifa eden Winterkorn, söz konusu hileli yazılımdan haberdar olmadığını öne sürmüştü.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)