Volva XC60 D4'e genel bakış

Volva XC60 D4'e genel bakış

access_time21 Ağustos 2014 13:19
Sportif amaçlı yapılan yüksek araçlar son yılların en çok para kazandıran sınıflarının başında
Ancak onların belki de 10’da 1’i sportif hisleri karşılamaya yetiyor. Bugün de yanımızdaki otomobil böyle bir hedefe sahip. Volvo XC60 ufak tefek makyajın yanında daha da önemlisi yenilenen dizel motora sahip. Ayrıca bizim kullandığımız araçta R-Design donanım seviyesi yer alıyor.

Aslında görsel olarak sportiflik hissinin araca yansıtıldığını görüyoruz. Eğer bu sınıfta biraz farklı bir araç arıyorsanız, bana göre XC60 en iyi seçeneklerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

İçeriye geçtiğimizde, hem deri hem de plastik kalitesi oldukça tatmin edici seviyelerde olduğunu hemen belli ediyor. Sportif görünen ama aynı zamanda rahat olmayı başaran bir koltuğa sahipsiniz. Oturma pozisyonu çok yüksek değil; bu açıdan bazıları daha yüksek bir koltuğu tercih edebilir ama bunun daha ergonomik olduğu kesin.

En merak edilen nokta olan motordan da kısaca söz edelim. Artık D4 logolu XC60’ların altında 2.4 lt beş silindirli motor yok; bunun yerine daha hafif ve daha verimli 2.0 lt dört silindirli motor bulunuyor. Sadece önden çekişli olarak satılıyor. Eğer dört çeker XC60 isterseniz 215 bg’lik D5 motoru almanız gerek. Motoru çalıştırdığımızda dizelin sinir bozucu tıkırtılarını hiç duymuyorsunuz. Motor sesi yüksek devirde geliyor, ancak kötü bir ses yok.181 bg’lik motorun ne kadar canlı olduğu sadece birkaç dakika içerisinde anlıyorsunuz. Benim en çok şaşırdığım ve hoşuma giden nokta; turbo dizel motor olmasına rağmen üst devirlerde bile nefesinin kesilmemesi. Bu sayede oldukça akıcı bir sürüş ortaya koyabiliyorsunuz. Sakin gitmeniz gerektiğinde ekonomik olabiliyor, ama fazlasını isterseniz bunun karşılığını vermeye hazır. Ancak önden çekişli otomobilde, fazla güç talep ettiğinizde tork nedeniyle önden kayma yaşanıyor. Özellikle virajlardan hızlı çıkmak isterseniz ve zemin de tozluysa bundan kaçamıyorsunuz. Genel olarak XC60’ın çok başarılı bir gövde kontrolü var ve ağırlığını hiç hissetmiyor fakat direksiyon hissinin biraz daha iyi olmasını isterdik. Muhtemelen bütün pakete bakıldığında en büyük eleştiri bu olabilir. Motorun performansı gerçekten etkileyici ve ayrıca sekiz ileri yeni şanzımanında beklediğimizden daha iyi olduğunun altını çizmeliyiz. Volvo’nun eski Powershift şanzımanlarına göre daha akıcı ve daha hızlı çalışıyor. Yenilenen XC60’ı çok sevdik, ama bu güzel R-Design paketli araç için 189 bin 820 TL’yi gözden çıkarmanız gerek.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)