Volvo Ocean Race’de bir Türk takımı

Volvo Ocean Race’de bir Türk takımı

access_time31 Ocak 2014 08:59
Volvo Ocean Race’te ilk kez bir Türk teknesi yarışacak. Yarışmaya Türkiye adına Alvimedica katılıyor
Türkiye’nin girişimsel kardiyoloji alanındaki tek dünya markası Alvimedica, dünya çapındaki en prestijli spor etkinliklerinden biri olan Volvo Ocean Race’in (Volvo Okyanus Yarışı) ilk Türk katılımcısı oldu.

Dünyanın en heyecan verici ve en çok izlenen spor etkinliklerinden Volvo Ocean Race’teki sponsorluğunu 30 Ocak tarihinde İstanbul’da düzenlenen toplantıyla duyurdu. Toplantıya Alvimedica CEO’su Dr. Cem Bozkurt ve Volvo Ocean Race CEO’su Knut Frostad’ın yanı sıra, Alvimedica Takımı’ndan Mark Towill ve Charlie Enright ile Takım Yöneticisi Bill Erkelens de katıldı.

Yelkenli teknelerin dünyanın etrafını dolaşarak yarıştığı en zorlu okyanus yarışı Volvo Ocean Race’te ilk kez bir Türk teknesi yer alacak. 9 ay boyunca 3 okyanusta ve 5 kıtada gerçekleşen yarışa da Türk kardioloji markası olan Alvimedica, 20 metrelik Volvo Ocean 65 ile katılacak.


1,5 milyar insanın takip ettiği yarışın 10 ülkedeki limanlarında Türkiye’nin tanıtımı yapılırken, kalp sorunu olan çocuklar için kampanyalar düzenlenecek. Volvo Ocean Race CEO’su Knut Frostad, 4 Ekim 2014-27 Haziran 2015 arasında gerçekleşecek yarışta Türkiye’nin olması kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Frostad, sonraki yarışlarda İstanbul’un da uğranılacak limanlar arasına girebileceğini belirtti.



Volvo Ocean Race’in tanıtımı Çırağan Otel’de yapıldı. Alvimedica markasının adını taşıyan yelken takımıyla yarışacaklarını belirten Alvimedica CEO’su Dr. Cem Bozkurt, “2 yıl önce yelkeni kendimize hedef spor olarak seçtik. Şirket çalışanlarımızla kurduğumuz yelken takımımız destek sınıfında başladığı yarışlarda gözle görülür başarılar elde etti. Şimdi amacımız gönül verdiğimiz bu spor dalının en yüksek liginde profesyonellerle yarışmak ve 1,5 milyar kişinin takip ettiği bu zorlu yarışla Alvimedica’yı dünya çapında daha geniş kitlelere tanıtmak” dedi.  


DEVLET DESTEĞİ ALMADIK

Alvimedica CEO’su Dr. Cem Bozkurt’a Kültür ve Turizm Bakanlığından ya da çeşitli kamu kuruluşlarından destek ya da sponsorluk alabildiniz mi sorusunu da, ‘’Maalesef bu kadar büyük çabalarla çok çalışılarak geldiğimiz bugün de, yarışa katılmaya hak kazanmamaıza rağmen ne devletten ne de devletin ortaklığı olan önemli şirketlerinden bu konuda herhangi bir maddi manevi bir yardım alamadıklarını’’ sözlerine ekledi…


TAKIMDA 2 AMERİKALI VAR

Üç yılda bir düzenlenen Volvo Ocean Race, bu yıl 4 Ekim’de İspanya Alitance’de başlayıp, 27 Haziran 2015’te İsveç’in Göteborg limanında sona erecek. Takımlar; 40 bin deniz mili boyunca 20 metre büyüklüğündeki dalgalar, eksi 40 derecelere varan soğuk hava, buzullar, kuvvetli yağış ve şiddetli rüzgar, zor şartlar altında mücadele edecek. Takımlar, 9 ay süresince dört okyanusu ve beş kıtayı geçerek 10 farklı limanı ziyaret edecek.

Volvo Ocean Race bu yıl ilk kez Hollanda’nın Lahey şehrinde de pit-stop yapacak. Türk teknesinin takımını oluşturmak için ABD’den Mark Towill (25) ve Charlie Enright (29) getirildi. Takımın yöneticiliğine ise daha önce America’s Cup’ta yarışan Oracle Takımı’nın CEO’su Bill Erkelens getirildi. Volvo Ocean 65, 20 metre boyunda ve 6 metre genişliğinde. Yaklaşık 12 ton olan teknenin yelken alanı 716 metrekare. Direk yüksekliği ise 30 metre. Yarış internetten canlı olarak izlenebilecek.

GEÇEN SENEKİ VOLVO OCEAN RACE'DEN NEFES KESEN GÖRÜNTÜLER

video##539##player
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)