VW, dizel skandalı görüşmeleri başladı

VW, dizel skandalı görüşmeleri başladı

access_time02 Ocak 2020 14:29
Alman otomobil üreticisi Volkswagen dizel araçların neden olduğu aşırı kirlilik nedeniyle kendisine dava açan Alman araç sahipleriyle yaşanan anlaşmazlığı çözüme kavuşturmak için görüşmeler yürüttüğünü belirtti.

Volkswagen 2015 yılında dizel araçlardaki aşırı kirlilik seviyelerini gizlemek için manipüle edilmiş motor yönetim yazılımı kullandığını kabul etti ve bu nedenle hakkında bir dizi soruşturma ve dava açıldı.

Volkswagen "Volkswagen ve Alman Tüketici Örgütleri Federasyonu vzbv, anlaşmazlığın çözüme kavuşturulmasıyla ilgili görüşmelere başlamayı kabul etti" dedi.

Volkswagen ayrıca "Görüşmeler çok erken bir aşamada ve çözüme gideceğine dair bir garanti yok. Her iki taraf da görüşmelerin gizli kalması konusunda anlaştı" dedi.

Alman tüketiciler, VW'den tazminat alma konusunda ABD'deki araç sahiplerinden daha az başarılı oldu çünkü Alman otomobilleri dizel skandalının ardından yola uygunluk belgelerini kaybetmedi.

Almanya'da VW'nin dizel araçları, müşterilerin araç motoru yönetim yazılımının güncellenmesini kabul etmeleri halinde yola uygunluk belgelerini korudu. VW bu sayede Almanya'da sattığı sorunlu dizel otomobiller için tüketicilere tazminat verirken diğer ülkelerdekinden farklı bir yol izleyebildi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

Çin’de otomobil ihracatı miktar ve fiyat olarak arttı

Çin’de otomobil ihracatı miktar ve fiyat olarak arttı

access_time24 Nisan 2024 10:26

Çin’de otomobil ihracatının hem hacmi hem de fiyatları yükseliyor. Çin'de sadece elektrikli araçların ihraç hacmi yıl bazında yüzde 80,9 oranında artarken hibrid araçların...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)