VW’den son karar bekleniyor

VW’den son karar bekleniyor

access_time14 Temmuz 2019 08:55
Alman otomotiv devi Volkswagen’in (VW) yeni fabrika yatırımı konusunda henüz kesin kararı vermediği bildiriliyor. Alman basınında çıkan haberlere göre yatırım için ibre Türkiye’ye dönerken, kesin karar ağustosta açıklanacak.

Türkiye, dikkatini bir yandan S-400’lerin getirilişine, diğer yandan da VW’nin Ford ile işbirliğini derinleştirdiğine ilişkin düzenlediği basın toplantısına çevirdi. Ancak söz konusu toplantıda, iki şirketin işbirliğinin çerçevesi ve ortak ürünlere değinilirken, yeni fabrika yatırımından bahsedilmedi. Bununla birlikte dün Alman “Automobilwoche” dergisinin sabah saatlerinde internetten duyurduğu haber, Türkiye’de yankı uyandırdı. Bu haberde VW’nin, Bulgaristan yerine yeni fabrika için Türkiye’yi seçtiği, ancak tesisin nereye kurulacağına ilişkin kesin kararın çıkmadığı öne sürüldü. Aynı haberde, Türkiye’nin seçilmesinde, VW’de yüzde 17’lik ortaklığı bulunan Katar’ın etkili olduğu kaydedildi. Ancak ilerleyen saatlerde Reuters ajansına konuşan VW Yönetim Kurulu Sözcüsü, Türkiye’de tesis kurulması fikrinin ağır bastığını fakat henüz kesin kararın alınmadığını bildirdi. Alman “Handelsblatt” gazetesinin haberinde de, benzer görüşler dile getirilirken, kesin karar için ağustos ayının ortasına kadar bekleneceğini, bu süre içinde Türkiye ile Bulgaristan’a ilişkin fizibilite çalışmalarının süreceğine dikkat çekildi.

Yine aynı haberde, daha önce belirtildiği üzere Seat üretilmeyip, Passat ve Skoda Superb modellerine ağırlık verilebileceği kaydediliyor. Yazıda, bu modellerin Türkiye’de de popüler olduğu, kamuda da tercih edildiğine dikkat çekiliyor. Fabrikanın 300 bin adet kapasiteli olmasının planlandığı da belirtiliyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)