WIN Eurasia Metalworking Fuarı kapılarını açtı

WIN Eurasia Metalworking Fuarı kapılarını açtı

access_time11 Şubat 2016 18:24
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 11-14 Şubat 2016 tarihleri arasında düzenlenen WIN Eurasia Metalworking Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.
Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş tarafından düzenlenen WIN EURASIA Metalworkingİstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Bu yıl 21. kez düzenlenen fuarın açılış törenine (11 Şubat 2016 Perşembe günü) sektör profesyonelleri yoğun ilgi gösterdi. Açılış törenine; Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Gruchow, Alman Mühendislik Federasyonu VDMA Türkiye Ülke Müdürü Friedrich Wagner, VDMA Alman Mühendislik Federasyonu Yüzey Teknolojileri Başkanı Martin Riester, İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kavlak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İstanbul Grup Başkanı Zeki Kömürcü, Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği (ENOSAD) Başkanı Dr. Hüseyin Halıcı, Makina İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Dr. Süfyan Emiroğlu ve Makina Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Kayhan Yılmaz katıldı.



Açılış töreninde konuşan Deutsche Messe AG Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Andreas Gruchow,WIN EURASIA Metalworking Fuarı’nın 13 ülkeden 474 katılımcıyla özellikle üretim teknolojileri alanında tüm dünyada en önemli fuarlardan biri olarak yerini aldığını söyledi.

Dünyadaki 4’üncü sanayi devrimine vurgu yapan Gruchow ‘’Sanayide gelinen 4. Devrim aşamasında Almanya’da önemli yollar kat edildi. Makinalar artık daha akıllı ve robotik sistemlere geçiş yapıldı. Bu yeni dönemle sanayide yeni üretim trendleri de ortaya çıkmaktadır” dedi. Türkiye’nin birçok ülke için üretim merkezi olduğunu vurgulayan Gruchow, şöyle devam etti: “Ekonomilerde ve üretimlerde yaşanan zor günlerin içindeyiz. Ancak bu dönemlerde yeni teknoloji ve yeni üretim metodlarına yatırım yapmak geleceğe hazırlanmak adına her zaman doğru bir adımdır. Bu zor günler geride kalacaktır mutlaka. Alman sanayiciler 4’üncü sanayi devrimi döneminde Türkiye’de üretim yapmak için bekliyorlar”

Metal işleme ve yüzey işlem sanayiinin liderlerinin ağırlandığı WIN Eurasia MetalworkingFuarı’nda sanayi devriminin dördüncü aşaması olarak ifade edilen Endüstri 4.0uygulamaları görücüye çıkıyor.

Robotik teknolojilerin üretim süreçlerindeki artan önemine dikkat çekmek amacıyla ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen ve yoğun ilgi gören Robotics bu yıl ENOSAD (Endüstriyel Otomasyon Sanayicileri Derneği) işbirliği ile ziyaretçilerle buluşuyor. İnsansız üretime dayalı olarak geliştirilen modellerde robotların yern aldığı sanayiye ait örnek üretim şekilleri uygulamalı olarak sunuluyor. 14 firmanın robotik çözümlerini sergileyeceği alanın ortasında oluşturulan özel forum alanında ise imalat sanayiinde Robot Teknolojileri, İleri Robotik Uygulamalar, Akıllı Fabrikalar ve Endüstri 4.0 konularında 20’yi aşkın sunum gerçekleştiriliyor.



Robotik özel alanının yanı sıra WIN EURASIA Metalworking, bu yıl üç özel alanı daha ziyaretçilere sunuyor:  “Safe@Work” , "Automative Supply Chain" , "Metal İşleme Endüstrisinde Yüzey İşlem Teknolojileri"

Safe@Work özel bölümünde iş güvenliğine dair forum ve seminerlerin yer alıyor. Yurtdışından ve yurtiçinden iş sağlığı ve güvenliği firmalarını ağırlayan Safe@Work kapsamında, bir yandan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili sunumlar gerçekleşirken, diğer yandan iş sağlığı ve güvenliği konusunda yüksek risk taşıyan imalat sanayiine yönelik kişisel koruyucu ekipmanlar sergileniyor.

Automative Supply Chain özel alanında saç işleme ve yüzey işlem sektörü otomotiv sektörüyle buluşuyor. Metal ve yüzey işlem sektörünün otomotiv üretimindeki yerini, kurulan üretim bandında canlı olarak ziyaretçilere aktarılıyor. 

"Metal İşleme Endüstrisinde Yüzey İşlem Teknolojileri" konulu forum aracılığıyla ise yüzey işlem teknolojisindeki yeniliklere odaklanılıyor. VDMA ve GALDER işbirliği ile Surface Treatment Eurasia kapsamında düzenlenen forumda şu konular öne çıkıyor: “Temizleme ve ön işlem”, “Yüzey işlem ve kaplama teknolojileri”, “Kaynak ve enerji verimliliği”, “Çevre koruma/emisyonun azaltılması”, “Yüzey teknolojileri aracılığıyla sac işleme süreçlerinin iyileştirilmesi”

WIN EURASIA Metalworking, Metal Working ve Surface Treatment başlıkları altındaki 2 ayrı uluslararası ticaret fuarını tek bir çatı altında birleştiriyor. Yerli ve yabancı imalat sanayiinin liderlerini ağırlayan fuar, sac levha işleme ve yüzey işlem teknoloji zincirinin tamamına odaklanıyor.

Fuar 12-13 Şubat 2016 günleri 18.30’a kadar 14 Şubat günü ise 17.30’a kadar ziyaret edilebilecek.
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

Türk otomotiv firmaları Brezilya'da fuara katıldı

access_time30 Nisan 2023 15:45

Türk otomotiv sektörü firmaları Brezilya'daki "Automec Feira" fuarına katıldı.

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

Uluslar arası fuarda yeniler ve eskiler yan yana

access_time17 Ekim 2021 21:19

ABD'nin Florida eyaletinin Miami kentindeki Miami Beach Convention Center'da düzenlenen Miami Uluslararası Otomobil Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

Autoshow, yarın ilk kez dijitalde ziyaretçileriyle buluşuyor

access_time13 Eylül 2021 13:18

Autoshow 2021 Mobility Fuarı, 14-26 Eylül tarihlerinde dijital ortamda ziyarete açılıyor.

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nın yeni adresi Katar

access_time26 Ağustos 2021 03:41

Katar Turizm ile Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı (GIMS) arasında ortaklık anlaşması imzalandı

YORUM YAP

YORUMLAR (0)