Yabancı ülke plakalı araç alırken dikkat

Yabancı ülke plakalı araç alırken dikkat

access_time27 Ağustos 2017 18:18
İstanbul'dan çalıntı otomobilleri sahte evraklarla yabancı ülkelerin plakasını takarak satmaya çalışan bir kişi polis tarafından suçüstü yakalandı

Asayiş Şube Müdürlüğü, Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, çalıntı araçların, yabancı ülkelere ait plakalar takılarak satıldığı yönündeki ihbarı üzerine harekete geçti. Polis ekipleri daha önceden benzer olaylardan polise geliş kaydı bulunan Murat B.(37) adlı kişiyi takibe aldı. Şüphelinin yabancı plakalı bir araçla dolaştığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine takibe alınan şüpheli Murat B.'nin Mersin'den gelen Z.E.(42) adlı kişiye yabancı plakalı çalıntı aracı satmaya çalıştığını tespit etti. Sirkeci'de yapılacak satış öncesi operasyon düzenleyen ekipler Murat B. ile 100 bin liralık aracı 30 bin liraya almaya çalışan Z.E.'Yİ gözaltına aldı. Şüpheliler Oto hırsızlık Büro Amirliği'ne getirildi.

3 OTOMOBİL ELE GEÇİRİLDİ

Oto hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekipler yaptıkları soruşturmada Murat B.'nin daha öncede iki çalıntı aracı benzer yöntemlerle sattığı tespit etti. Araçlar bulunarak Emniyet Müdürlüğü otoparkına çekildi.

ÇALINTI ARACI ALMAYA ÇALIŞAN MÜŞTERİDE GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Murat B.'nin aracı satmaya çalıştığı Z.E. adlı kişide oto hırsızlığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Z.E.'nin internet üzerinden şahsı bulduğunu yabancı plakalı olduğu için vekalet yoluyla aracı almak için İstanbul'a geldiğini anlattı. Aracı ucuz olduğu için almaya çalıştığını söyleyen Z.E., otomobilin çalıntı olduğunu bilmediğini söylediği öğrenildi. Z.E. ifadesi alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli Murat B.'nin çalıntı lüks araçları 5 bin ile 7 bin lira arasında değişen fiyatlarda hırsızlardan aldığı, sahte belgeler düzenleyerek sattığı tespit edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)