Yeni Corsa'ya yoğun ilgi

Yeni Corsa'ya yoğun ilgi

access_time30 Ekim 2014 12:44
Beşinci nesil Corsa daha vitrinlere ulaşmadan satış rakamları göz doldurmaya başladı
Opel Yeni Corsa için Avrupa’dan 30.000 sipariş aldığını duyurdu. Ağustos’tan bu yana 30.000 sipariş alan Yeni Corsa için ön siparişler Almanya’da başladıysa da şimdi hemen hemen Avrupa’nın bütün büyük ülkelerinde artık talep toplanıyor.

Almanya, Fransa, İngiltere gibi büyük pazarlara yıl sonuna kadar yetişecek olan arabanın daha küçük pazarlara ulaşması için ise 2015 başı ön görülüyor. Bunun yanında hangi pazarda ne zaman satışa başlanacağını sadece pazarın büyüklüğü değil firmanın stratejileri de belirlediğini belirtmekte fayda var.

Opel’in bu satış rakamını etkileyici kılan, kullanıcıların arabayı görmeden ve test etmeden Corsa’yı istemesi. Bu noktada firmanın güvenilirliği ve marka değeri ön plana çıkıyor. Ön satış deneyimi ile arabanın fiyat, tasarım ve teknoloji üçgeninin iyi kurulduğu kanaatine varan markaaynı zamanda marka değeri hakkında da bir fizibilite çalışması da yürütmüş olarak değerlendiriliyor.

Opel yeni modeli ile piyasadaki payını arttırmayı hedefliyor. Firmaya göre bu satış başarısı modelin ilk jenerasyonunun piyasaya çıktığı 32 yıldan bu yana toplamda 12.4 milyon adet satılması ve “Corsa” adına olan güven ile yakından ilişkili. Corsa’nın bu süreçteki satışları Opel’in toplam satışlarının dörtte birine karşılık geliyor. Opel Corsa 2006 ile 2014 arasında üretilen dördüncü jenerasyonundan yaklaşık 3 milyon adet satmayı başarmıştı.

Yeni Corsa’nın Türkiye’de yollara çıkacağı tarih ise şimdilik tam olarak bilinmiyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)