Yeni Ford Mondeo Türkiye’de

Yeni Ford Mondeo Türkiye’de

access_time16 Şubat 2015 10:16
Ford’un D segmentindeki başarılı modeli yeni neslinde 1.5 litre 160 PS EcoBoost motor ve 6 ileri otomatik şanzıman kombinasyonu ile yollara çıkıyor
LEVENT ÇEZİK/SAPANCA
OTOMOBİLSAYFASİ.COM


Ford Otosan’ın otomobil ürün gamındaki itici gücü olmaya hazırlanan yeni nesil Mondeo, cesur ve çekici tasarımının yanısıra sürüş konforu ve teknolojileri ile segmentindeki iddiasını artırırken, sektörde bir ilk olarak sunulan hava yastıklı arka emniyet kemerleri gibi güvenlik özelliklerinin yanısıra dinamik LED farlar ve çok noktadan masaj fonksiyonlu deri koltuklar gibi üstün donanım özellikleri ile rakiplerini “Gölgede Bırak”maya hazırlanıyor.

Ford’un “2015 Otomobil Yılı”ndaki ilk büyük yeniliği Mondeo’nun yeni nesli satışa sunuluyor. Cesur ve heyecan verici tasarımı, üstün güvenlik, teknoloji ve konfor donanımlarının yanısıra 1.5 litre 160 PS’lik EcoBoost motor ile kombine edilen 6 ileri otomatik şanzımanı sayesinde segmentinde standartları belirleyecek olan Mondeo, Şubat ayında 4 kapılı sedan, 5 kapılı Hatchback ve Station Wagon gövde tipleriyle müşterilerle buluşuyor. Segmentinin en sofistike ve dikkat çekici tasarımına sahip aracı iddiasındaki yeni Mondeo, otomotiv sektöründe Hava Yastıklı Arka Emniyet Kemerleri’ni sunarak bir ilki gerçekleştiriyor. Yeni Mondeo, ayrıca Ford Dinamik LED Ön Far Teknolojisi, Active Motion çok noktalı masaj fonksiyonu ile donatılmış deri koltuklar ve SYNC 2 sesli kontrol sistemi ile entegre yüksek çözünürlüklü 8 inç dokunmatik ekran gibi teknolojik özellikleri ile üst sınıf bir otomobil standardında sahneye çıkıyor.

Haydar Yenigün: “Rakiplerimiz gölgede kalacaklar”

Yeni Ford Mondeo lansmanında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün heyecanla beklenen yeni Mondeo ile, her marka için prestij anlamını taşıyan bir segmentte, yeniden güçlü bir şekilde söz sahibi olacaklarını belirtirken; “Otomobildeki itici güçlerimizden olmasını hedeflediğimiz Yeni Mondeo’nun sadece segmentteki eksiğimizi kapatmakla kalmayıp, Ford marka algısına da büyük katkı yapacağına inanıyoruz. İsmi dışında yepyeni bir araç olan yeni Mondeo’nun, gerek donanımları gerek teknolojileri ile gününün çok ötesinde bir araç olduğunu düşünüyoruz. Bununla birlikte yeni Mondeo’nun öncelikle tasarımıyla ön plana çıkacağına ve rakiplerini bu açıdan da gölgede bırakacağına inanıyoruz. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler, modern görünümlü Ford modellerinin beğenildiğini bize gösteriyor.” dedi. Haydar Yenigün sözlerini şöyle sürdürdü: “Ford’un teknoloji şirketi olma hedefini, yeni Mondeo’da tam olarak görmek mümkün. Otomotiv sektörünün gelecekte hangi donanımları standart olarak sunacağını görmek için yeni neslinde adeta evrim geçiren Mondeo’ya bugünden bakmak yeterli olacaktır.”


2015’i geçtiğimiz Kasım ayındaki yeni Focus lansmanında “Ford’un Otomobil Yılı” ilan ettiklerini hatırlatan Yenigün; “2015 yılı ile birlikte, Ford Otosan olarak otomobilden ağır ticariye uzanan geniş ürün gamımızla ve yeniliklerimizle sektörün en genç ürün gamına sahip markası oluyoruz. 2014 ticari araç yılı idi, yatırımlarımızın meyvelerini topladığımız ve yeni ticari araç ürün gamımızı devreye aldığımız bir yıl oldu. 2015’te de otomobildeki iddiamızı artırıyor ve neredeyse tüm otomobillerimizi yeniliyor, yeni modeller sunuyoruz.” dedi.

Özgür Yücetürk: “Yeni Mondeo zengin donanımı rekabetçi fiyatlarla sunuyor”

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrası Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, yeni Mondeo ile sunulan donanımlara dikkat çekerek yeni Mondeo’nun segmentinde zengin donanımı rekabetçi fiyatlarla sunduğunu olduğunu belirtti. Özgür Yücetürk, “Yeni Mondeo’nun giriş seviyesinde SYNC II ve 8 inçlik dokunmatik renkli ekranı standart olarak sunarken, Titanium donanım seviyesinde Sony müzik sistemi ile entegre navigasyon, geri görüş kamerası ve otomatik park sistemini standartlara ekleyerek bir segment ilki gerçekleştiriyoruz. Ford Dinamik LED farlar ve Active Motion çok noktalı masaj yapan koltuklar gibi yeniliklerinin yanısıra, endüstride bir ilk olan hava yastıklı arka emniyet kemerleri sayesinde geleceğin teknolojilerini bugünden sunuyoruz. 1.5 litre 160 PS’lik EcoBoost motor ve 6 ileri otomatik şanzıman ile Mondeo’da daha önce sunmadığımız ve segmentin popüler kombinasyonlarından birine ilk defa sahibiz. Zorlaştırılan en güncel EuroNCAP çarpışma testlerinden 5 yıldız ile ayrılan yeni Mondeo, sadece güvenlik donanımları ile değil, konfor, tasarım ve prestij gibi tüm özellikleri ile standartları yeniden belirliyor.”

Ford Mondeo’nun tasarım hikayesini anlatmak üzere toplantıda söz alan Ford Avrupa Tasarım Müdürü Murat Güler Ford’un yeni tasarım yaklaşımını ve yeni Mondeo’nun çizgilerinin arkasında yer alan detayları aktardı. Güler “Yeni Mondeo, global tasarım felsefesiyle dünyanın her yerindeki müşterilerin beğenilerine hitap edecek şekilde tasarlandı. Üst sınıf otomobillerin karakterini taşıyan yeni tasarımıyla zengin bir görünüm kazandı. Dışarıda aerodinamik, içeride ergonomik özellikler dikkate alınarak zarif ve dinamik bir siluete kavuştu. Yenilenen ön ızgara ve farların tasarım ve pozisyonu ile kendine güvenli ve iddialı bir duruşa sahip oldu. Yeni Mondeo’nun tasarım özellikleriyle dikkatleri çekmeyi başardığına inanıyorum.” dedi.

Üstün donanımlar tasarım harikası bir gövdede sürüş keyfine dönüşüyor

Segmentinin tasarım harikası modeli yeni Mondeo’nun keskin hatlarının yanında, cesur ve heyecan verici ön ızgarası ve farklı sürüş koşullarına göre kendini adapte eden Ford Dinamik LED ön far sistemi aracın dış tasarımında öne çıkan ana unsurlar.

Tasarımda diğer bir yenilik ise otomobilin iç mekanında göze çarpıyor. Daha az düğme ve bolca ferahlık sunan yeni iç tasarım konsepti modern gereksinimleri yeniden belirliyor. Yeni Mondeo ürün gamında standart sunulacak olan 8 inçlik dokunmatik ekran, SYNC II ve dijital göstergeler ile iç mekanda güçlü teknoloji hissi yaşatılıyor.

Yeni Mondeo ile sunulan akıllı teknolojiler üstün konforu garanti ediyor. Yeni Mondeo ile sunulan uzun yenilikler listesinde yer alan özelliklerden biri Ford Dinamik LED Ön Far Teknolojisi: Yeni Mondeo ile birlikte sunulan Ford Dinamik LED ön farlar her türlü yol ve hava koşulunda kullanıcısına eşsiz bir görüş sağlıyor ve 8 farklı aydınlatma modunun yanı sıra manuel olarak ayarlayabileceğiniz serbest mod da mevcut.
Yeni Mondeo ile sunulan ve özellikle uzun yolculukları bile keyifli hale getiren bir diğer yenilikçi özellik ise Active Motion çok noktalı masaj fonksiyonu ile donatılmış deri koltuklar. Bu koltuklar ısıtma haricinde soğutma fonksiyonuna da sahipler.
Yeni Mondeo ürün gamında sunulacak teknolojilerin biri de araç içerisinde iletişimi kolaylaştıran ve interaktiviteyi en üst seviyeye çıkartan SYNC II teknolojisi. Bilgi-eğlence sistemi SYNC II ile öne çıkan ve bir önceki versiyonda sunulmayan önemli özellikler ise klima, radyo ve navigasyon sistemlerinin Türkçe sesli komutlar ile kumanda edilebilmesi. Yine SYNC II ile birlikte sunulan Ford Acil Durum Yardımı, hava yastıklarının açılmasına veya yakıt akışının kesilmesine neden olan bir kazada Bluetooth ile sisteme bağlı cep telefonunuz üzerinden 112 Acil Yardım Servisi’ni otomatik olarak arayarak kaza yerinin GPS koordinatlarını acil durum birimlerine iletiyor.

Yeni Mondeo’da sunulan bir diğer yeni teknoloji gelişmiş Otomatik Park Sistemi. Sistem, paralel veya dikey park seçiminize göre uygun park yerini buluyor ve park etmeniz için gerekli tüm direksiyon manevralarını kendisi yapıyor. Paralel Park Çıkış Yardımı ise dar park alanlarından çıkılmasına yardım ediyor. Araç içerisinde maksimum konfor sağlamak üzere entegre bağlantılı arka süspansiyonlar ve ek ses önleyici malzemeler kullanılarak yol gürültüsü arkada yaklaşık 3 desibel ve önde 2 desibel azaltıldı; rüzgar gürültüsü ise premium segment araçlar seviyesine inecek şekilde yüzde 8 düşürüldü.

Güvenlik donanımları ile EuroNCAP’ten 5 yıldız

EuroNCAPten 5 yıldızlı güvenliğe sahip yeni Mondeo ile sunulan yeniliklerden en dikkat çekicisi ise Hava Yastıklı Arka Emniyet Kemerleri. Arka koltuklarda bulunan bu benzersiz sistem, yolculara yepyeni bir koruma teknolojisi sağlıyor. Yeni Mondeo’da sürücü ve ön yolcu için ön ve yan hava yastıkları, yan perde havayastıkları ve sürücü diz havayastığı standart olarak sunuluyor.  

Düşük hızlarda öndeki araca çarpmayı engelleyen Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Şerit Takip Sistemi, Şeritte Kalma Yardımcısı, Sürücü Dikkat Takip Sistemi gibi teknolojiler ürün gamında sunulan diğer teknolojiler.

Otomatik şanzımanlı 1.5 litre 160 PS’lik yeni motor seçeneği

Yeni Mondeo ürün gamında sunulacak motor seçeneklerinin başında üstün performans ve yakıt verimliliği sunan ödüllü 1.5 litre EcoBoost 160 PS benzinli motor yer alıyor. Mondeo’da ilk kez 6 ileri otomatik şanzıman ile kombine edilen bu motor/şanzıman seçeneği ürün gamında önemli bir yere sahip olacak.

1.5 litre EcoBoost motorun yanısıra, yeni Mondeo’da; ilk aşamada 6 ileri manuel şanzımana sahip 1.6 litre TDCi 115 PS dizel motor seçeneği sunulacak. Önümüzdeki dönemde 2.0 litre TDCi 180 PS 6 ileri PowerShift otomatik şanzıman ile de sunulacak. Yeni Mondeo’nun ortalama yakıt tüketim değerleri 4.1 lt/100 km ile 7.2 lt/100 km arasında değişirken, CO2 emisyon değerleri ise 109 ile 168 g/km arasında değişiklik gösteriyor.

Yeni Ford Mondeo’nun satış fiyatları 84.900 TL’den başlıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)