Yeni Honda Jazz geliyor

Yeni Honda Jazz geliyor

access_time02 Mart 2015 13:45
Yeni HR-V modeli ile kompakt SUV sınıfında ciddi bir başarı hedefleyen Honda, B segmentinde de Yeni Jazz ile liderliği hedefleyecek
2013 yılında Japonya’da piyasayı sallayan Honda Jazz’ın Avrupa versiyonu tanıtıma hazır. 2015 Honda Jazz’ın yenilenen gövdesi selefine göre daha büyük. 95 mm uzayan boyu(3915mm), 30 mm uzayan aks mesafesi (2530 mm) ile daha geniş bir kullanım alanı ve daha iyi yol tutuş vaat eden araç, yeni Honda’larda sıkça kullanılan Magic Seats özelliği ile de daha büyük bagaj hacimlerine ulaşabiliyor.

Yeni Jazz’ın 60:40 oranında katlanabilen arka koltukları sayesinde 354 litrelik bagaj hacmi 885 litreye ulaşabiliyor. Bu değerin Skoda Fabia’da 330 lt, Hyundai i20’de 301 lt, Toyota Auris’te 353 lt olduğu göz önünde bulundurulduğunda Yeni Jazz’ın bagaj hacminin ortalamanın üzerinde olduğunu söylemek mümkün.

Aracın en büyük değişikliği iç kısmında görünüyor. HR-V de de kullanılan dokunmatik dijital klima, 7 inç bilgi-eğlence ekranı ve metalik kaplama ile harmanlanmış piano black detaylar, Yeni Jazz’ın konsolunu premium araçlarla yarışır hale getirmiş.

Aracın gövdesi çarpışmalar için özellikle yeniden tasarlanmış. Bu sayede çarpışma testlerinde başarılı sonuçlar bekleyen Honda, arabada oldukça çeşitli sürüş destek ve güvenlik sistemleri kullanmış. Akıllı Hız Yardım Sistemi, Şehir İçi Fren Asistanı, Ön Çarpışma Uyarı Sistemi, Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi, şerit takip asistanı, far asistanı gibi sürüş destek sistemleri opsiyonel olarak sunuluyor.

Motoru da iyileştirilen Yeni Jazz’ın Earth Dreams Teknolojisi ile geliştirilen yeni 1.3 litrelik VTEC benzinli motoru 6000 devirde 102 hp güç üretiyor ve 5 ileri manuel yada CVT otomatik şanzıman seçenekleriyle sunuluyor. İlk etapta olmasa da aracın 130 hp lik 1.5 lt i-VTEC hibrit versiyonu da listelere girecek.

2015 Jazz’ın bütün artılarına rağmen aldığı en büyük eleştiri aslında Honda’nın en kuvvetli olduğu yerden geldi. Detayları tam belli olmasa da araçta CVT şanzıman kullanılması kullanıcıların tepkisini çekti. Aslında beklenti Yeni Jazz’da kademesiz CVT şanzıman yerine 7 ileri DCT(dual-clutch transmission) çift kavramalı şanzıman kullanılmasıydı. Yeni Jazz, Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılıp yaz aylarında piyasaya arz edilecek.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)