Yeni Jetta'da tasarruf ve performans bir arada

Yeni Jetta'da tasarruf ve performans bir arada

access_time21 Temmuz 2015 08:54
Yeni Volk¬swa¬gen VW, yeni marka yüzünü kompakt sınıftaki temsilcisi Jetta’ya da uyguladı
1.4 litrelik benzinli motoru ve otomatik şanzımanıyla tasarrufla performans dengesini sağlayan araç, sessiz sürüşüyle öne çıkıyor. Tür­ki­ye oto­mo­tiv pa­za­rın­da zir­ve­yi kim­se­le­re bı­rak­ma­yan Volk­swa­gen (VW), mo­del­le­ri­ni bi­rer bi­rer ye­ni mar­ka yü­züy­le do­nat­tı. Bu ha­re­ke­tin son tem­sil­ci­le­rin­den olan Jet­ta, ye­ni çiz­gi­le­ri ve şık ta­sa­rı­mıy­la mar­ka­nın kom­pakt se­dan pa­za­rın­da­ki id­di­ası­nı ar­tır­dı.

Di­zel­le­ri arat­mı­yor

Kes­kin hat­la­rı ve ça­tık kaş­la­rıy­la güç­lü bir ifa­de­ye sa­hip olan araç, kü­çük ha­cim­li ben­zin­li mo­tor ve oto­ma­tik şan­zı­man kom­bi­nas­yo­nuy­la di­zel­le­ri arat­ma­yan bir pa­ket su­nu­yor.  Al­man mar­ka­nın en çok eleş­ti­ril­di­ği ko­nu olan sa­de­lik, ara­cın her ta­ra­fı­nı kap­lı­yor. 4.66 met­re­lik uzun­luk, 1.78 met­re­lik ge­niş­lik ve 1.48 met­re­lik yük­sek­li­ğiy­le sı­nı­fı­nın en iri oto­mo­bil­le­rin­den olan Jet­ta, Tür­ki­ye­’de en faz­la ter­cih edi­len seg­ment­te yer alı­yor.

Menzil 1100 kilometre

Jetta’nın 1.4 litrelik TSI üniteyle ortalama tüketimi 5 litre. 55 litrelik depoyla menzil 1100 kilometreyi buluyor. Bizim kullanımımızda ulaştığımız 6.2 litrelik ortalama, sakin sürüşlerde rahatlıkla 6 litrenin altına iniyor. Tatlı sert diyebileceğimiz süspansiyon sistemi sayesinde aracın yol tutuş yeteneği de oldukça başarılı.

Hızlı ve sarsıntısızSa­at­te 206 ki­lo­met­re sü­ra­te ula­şa­bi­len araç, per­for­mans ko­nu­sun­da bek­len­ti­le­r ra­hat­lık­la kar­şı­lı­yor. Şan­zı­ma­nın hız­lı ve sar­sın­tı­sız ge­çiş­le­ri de per­for­man­sa olum­lu ola­rak yan­sı­yor.

125 beygirlik TSI

Bi­ze 1.4 lit­re­lik TSI üni­te ve Com­for­li­ne do­na­nı­mıy­la ko­nuk olan araç, 7 ile­ri DSG şan­zı­man­la biz­ce en ide­al kom­bi­nas­yo­nu va­de­di­yor. Tur­bo ile bes­le­nen mo­tor, 125 bey­gir güç ve 200 nm tork üre­ti­yor. 7 ile­ri çift kav­ra­ma­lı oto­ma­tik şan­zı­man­la (DSG) bir­lik­te ara­cı 0-100 km/s iv­me­len­me­si­ni 9.5 sa­ni­ye­de ta­ma­lıyor. İşçilik düzeyi çok yüksekSert çiz­gi­le­riy­le ol­du­ğun­dan da­ha bü­yük gö­rü­nen araç, bu­nu iç me­ka­nı­na da yan­sıt­ma­yı ba­şar­mış. 4 ye­tiş­kin için ol­duk­ça ge­niş olan iç me­kan, bü­yük yan cam­lar sa­ye­sin­de fe­rah his­set­ti­ri­yor. Kok­pit iş­çi­lik ve er­go­no­mi ba­kı­mın­dan ol­duk­ça ba­şa­rı­lı. Fa­kat kok­pit, di­ğer pek çok VW mo­de­lin­de ol­du­ğu gi­bi or­tak bir ta­sa­- rı­ma sa­hip.

Dizel farkı 14 bin 300 lira

Baş­lan­gıç fi­ya­tı 57 bin 100 li­ra (1.2 lit­re, Trend­li­ne) ola­rak be­lir­le­nen Jet­ta­’nın 1.4 lit­re TSI mo­to­ru için faz­la­dan 3 bin 100 li­ra da­ha öde­mek ge­re­ki­yor. Bi­ze ko­nuk olan Com­fort­li­ne ve DSG şan­zı­man­lı ver­si­yon­sa 74 bin 800 li­ra­lık eti­ket ta­şı­yor. Zen­gin bir do­na­nım­la su­nu­lan bu ver­si­yon, ay­nı do­na­nım ve şan­zı­ma­na sa­hip 1.6 lit­re­lik di­zel ver­si­yon­dan tam 14 bin 300 li­ra da­ha ucuz. Bu far­kın ka­pan­ma­sı için en az 150 bin ki­lo­met­re yol katet­mek ge­rek­ti­ği­ni ha­tır­la­ta­lım.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

ABD'deki gemi kazası sonrası otomotiv sektörü endişeli

ABD'deki gemi kazası sonrası otomotiv sektörü endişeli

access_time27 Mart 2024 12:07

ABD'nin Baltimore kentinde bir geminin çarpması sonucu yıkılan köprü nedeniyle, otomotiv sektörü acil durum planları yaparak araç sevkiyatlarını diğer limanlara yönlendirmeye...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)