Yeni nesil otomobil için işbirliğini artıracaklar

Yeni nesil otomobil için işbirliğini artıracaklar

access_time04 Eylül 2019 08:28
Japonya Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, yeni nesil otomobil teknolojileri alanında Fransa ile karşılıklı bilgi alışverişi ve mevcut işbirliğini daha da derinleştirme konusunda anlaşmaya vardıkları belirtildi.

Ticaret Bakanlığı 'Blog'unda yer alan habere göre, Japonya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan işbirliği anlaşmasının metnine göre, otomobil sanayisindeki teknolojik ilerlemeler ve bunu destekleyen politikaların geliştirilmesi konusunda her iki tarafın da ortak çalışmalar yürütmesine ilişkin mutabakat sağlandığı belirtildi.

İşbirliği yapılması amaçlanan alanlar arasında elektrikli otomobiller, sürücüsüz otomasyon sistemleri ve batarya teknolojileri gibi konular bulunuyor.

Verilen resmi beyanatta, Japonya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Hiroshige Seko ile Fransa Maliye Bakanı Bruno Maire’nin, Nissan ve Renault firmaları arasındaki mevcut ittifak ve ortaklığın da desteklenerek devam ettirilmesi konusunda fikir birliği içinde oldukları belirtildi.

Fransa’nın devlet iştiraklerinden olan Renault firması ile Nissan arasındaki ortaklık, geçtiğimiz aylarda Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn’nun Japonya’da yürütülen bir adli soruşturma sonucunda görevden el çektirilmesi nedeniyle sarsıntıya uğramıştı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (2)

  • Halil Kayalar05 Eylül 2019 23:08Güzel bir gelişme. Çok iyi çalışmalara imza atacağını düşünüyorum bu ikilinin

    (%0) (%0)
  • selim05 Eylül 2019 22:44bu işbirlikleri güzel sonuçlar çıkaracak gibi

    (%0) (%0)