Yeni otomobil seçiminde 10 önemli kriter…

Yeni otomobil seçiminde 10 önemli kriter…

access_time08 Temmuz 2015 12:53
Qportre uzmanlarından Otomobil ve Motor Sporları Eksperi Murat Öztürk,sıfır otomobil almadan önce dikkat edilmesi gereken 10 noktayı açıkladı.
Otomobil sahibi olmak isteyen bireyler, araç seçimlerini yaparken öncelikle çevrelerindeki kişilerin sahip oldukları araçları, eşinin zevkini ve popüler olan markaları göz önünde bulunduruyor. Yalnızca bu faktörlere göre otomobil sahibi olan sürücülerin, aracı kullanmaya başladıktan sonra istenilen performansı alamadıklarını belirtmeleri, seçilen araçla ilgili şikayetlerin başında geliyor.

Qportre uzmanlarından Otomobil ve Motor Sporları Eksperi Murat Öztürk, sürücülerin araç seçiminde yaptıkları hatalardan ve şikayetlerinden yola çıkarak, sıfır otomobil almadan önce dikkat edilmesi gereken 10 noktayı açıkladı.

Kullanıcının cinsiyeti: Kadın sürücüler, feminen arabalarda daha fazla eşya koyulabilecek alanlardan makyaj aynalarına kadar birçok özellik bulunduğundan, kendilerine özel üretilmiş “feminen” araçları tercih edebilirler.

Arabayı kullanacak kişi sayısı: Arabayı kaç kişinin kullanacağının ve kaç kişinin bineceğinin bilinmesi, seçilecek aracın boyutunu, arka koltukları ve bagaj büyüklüğünü etkilemektedir.

Kullanım mesafesi: Yılda yapılacak ortalama kilometrenin bilinmesi, ne tip yakıt kullanılacağı belirleyen önemli bir faktördür.

Teknoloji: Bluetooth, internet bağlantısı, sunroof ve sürücünün diğer tercihleri aracın sınıfını belirleyen teknolojik faktörlerdir.



Trafik yoğunluğu: Araç, trafiğin yoğun olduğu bölge ve saatlerde sıkça kullanılacaksa, sürücünün yeteneği veya konfor talebi doğrultusunda şanzıman tercihine karar verilmelidir.

Arazi: Aracın kullanıldığı alanın dağlık, ova veya ne kadar engebeli olduğu motor çekiş sistemini belirler. Yokuşu olan alanlarda küçük hacim aracı zorlar. Dağlık ve off-road yerlerde 4x4 tercih edilmelidir.

Bütçe: Mevcut bütçe istenilen aracın alınmasına müsait değilse, sıfır araba yerine ikinci el seçenekler tercih edilmelidir. İkinci el otomobil alım kriterleri sıfır otomobile göre farklılıklar göstermektedir.

Servis: Tercih edilen aracın servis iyi olmalı, sıkıntıyı kökten çözmeli ve kullanıcıyı uzun süre arabasız bırakmamalıdır.

İkinci El Fiyatı: Seçilecek otomobil mümkün olduğunca yüksek bir fiyata ve çabuk elden çıkarılabilecek bir araç olmalıdır.10.  Marka İmajı: Tercih edilecek aracın marka imajının zayıf olmasının, ikinci el fiyatının düşmesine sebep olabileceği unutulmamalıdır.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

EV üreticilerine yatırım yapmak riskli

"EV üreticilerine yatırım yapmak riskli"

access_time08 Mayıs 2023 17:17

ABD’deki elektrikli araç üreticileri, efsane yatırımcı Warren Buffett'ın listesine giremiyor.

Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli

"Yatırımcılar Tesla’ya değil, Ferrari’ye yönelmeli"

access_time07 Mart 2023 16:31

Tesla’nın son dönemki performansı üzerine yatırımcıları uyaran Morgan Stanley, makro belirsizlikle başa çıkmak için Ferrari hisselerini öneriyor.

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

Uber, ödemelerde kripto para kabul edecek

access_time13 Şubat 2022 10:06

Kripto paralarla ödeme sistemi hızla genişliyor. Birçok şirket bu alanda hazırlık yaparken UBER CEO’su Khosrowshahi kripto ödemelerini "kesinlikle" kabul edeceklerini...

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

Toyota'nın Yeni Finans Direktörü Nilgün Aydın Türkücü oldu

access_time15 Haziran 2021 17:26

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.'de Finans Direktörlüğü görevine Nilgün Aydın Türkücü getirildi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)