Yerli otoda prototipler hazırlandı

Yerli otoda prototipler hazırlandı

access_time04 Eylül 2015 10:34
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otoya ilişkin çalışmaların sürdüğünü, 3 prototip aracın hazır olduğunu açıkladı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otoya ilişkin çalışmaların sürdüğünü, 3 prototip aracın hazır olduğunu, TÜBİTAK’ta geliştirme faaliyetlerinin başladığını söyledi. Işık, yerli markalı otomobillerin, Türkiye’de üretim yapan firmaların pazarına girmeyeceğini de vurguladı.

Işık, geçen hafta kendisinin de Otomobilleri test ettiğini, arzu ettikleri menzili uzatılmış elektrikli aracın Türk markalı olarak yola çıkmasıyla ilgili süreci plana uygun yürüttüklerini bildirdi. Gelecek yıla yönelik 30-40 araçlık bir filo üretim çalışmasını yaptıklarını vurgulayan Bakan Işık “Bir aracımız daha gelecek. Gelecek aracımız da crossover olacak. 4 farklı modelde bu çalışmamızı artırarak sürdüreceğiz. Önemli olan kendi teknolojimizi bunun içerisine katıp halkımızın beğeneceği, kaliteli, konforlu, yüksek güvenlikli, ekonomik bir aracı 2020’den önce Türkiye ve dünya yollarına çıkarmak” dedi.
Hangi marka olursa olsun, Türkiye’de üretim yapan tüm üreticileri “Türk” saydıklarını ifade eden Işık, “Onların başarısını Türkiye’nin başarısı olarak görüyoruz. Yaptığımız çalışma, şu anda Türkiye’de üretim yapan firmalarımızın pazarına yönelik değil” ifadesini kullandı. 

Otomotive sinerji katacak
Işık, Türkiye’de üretim yapan firmaların daha iyi çalışmalar yapıp kendi araçlarını geliştirmelerine destek verdiklerine işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Yerli otomobil, bu firmalarımızın çalışmalarına da sinerji katacak. Bu çalışmaları yaparken firmaların birikimlerinden de Türkiye faydalanacak. En önemlisi yerli otomobil markası oluşturmakla Türkiye’deki otomotiv sektörünü, otomotiv yan sanayisini stratejik ortak seviyesine yükselteceğiz. Bazıları bunu Türkiye’deki mevcut markalara rakip olarak sunmaya çalışıyor. Hayır, bu farklı bir segment, farklı teknoloji olacak. Şu anda üretim yapan hiçbir markamızın pazarına yönelik bir adım olmayacak.”

Mayına TÜBİTAK’lı önlem
Attıkları adımın Türkiye’nin otomotiv sektörünü güçlendireceğini dile getiren Işık, aynı zamanda Türkiye’yi geleceğin teknolojilerinde bir oyuncu haline getireceğini kaydetti.
Bakan Işık, mayınlı terör saldırılarına karşı önlemler konusunda TÜBİTAK’ın da çalıştığını belirtti. Işık, “TÜBİTAK’ta mayınlı saldırılara karşı çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Terör örgütü karşı karşıya gelemediği için artık haince tuzaklarla güvenlik güçlerimizi şehit etmenin yoluna döndü. Biz de elimizdeki tüm teknolojiyi kullanarak bu ölümlerin minimize edilmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)