Yerli otomobil en geç 2020'de

Yerli otomobil en geç 2020'de

access_time05 Kasım 2015 01:02
Fas'taki açılışa katılan Bakan Işık, yerli otomobille ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek "Hedefimiz 2020'den önce seri üretim" dedi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobille ilgili çalışmaların "tüm hızıyla" sürdüğünü, hedefin 2020 yılından önce seri üretimi olan bir markayı dünya pazarına çıkarmak olduğunu söyledi. 

Fas'ın Kazablanka kentinde Ford Otosan Kamyon ve Ticari Araç Satış Merkezinin açılışı, Bakan Işık, Türkiye'nin Fas Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen, Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Fas'taki diplomatik misyonlardan ve iş dünyasından temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Otosan'a ait kamyon, minibüs gibi ticari araçların satış, servis ve yedek parça hizmetlerinin sağlanacağı merkezin açılışının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Fas’ı biz sadece Fas olarak değerlendirmiyoruz. Fas, bölgede, Afrika’nın en önemli ekonomilerinden birisi ve özellikle de Kuzey Afrika’nın adeta parlayan yıldızı. Afrika açılımı bize göre Fas'tan başlar. Burada böyle bir işbirliği yapılmış olması son derece önemli. Biz bunu çok değerli buluyoruz. Türkiye’nin Fas ile işbirliğine katkı sağlayacak işbirliği olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Işık yerli otomobille ilgili bir soruyu yanıtlarken, önünde bulunduğu aracın "yerli otomotiv, kamyon" olduğunu dile getirerek, "Türkiye’de üretildiği için yerli sayıyoruz kendi markamız görüyoruz. Yerli otomobille ilgili çalışmalarımız da bütün hızıyla sürüyor inşallah takvimimize uygun olarak büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Hedefimiz 2020’den önce seri üretimi olan bir markayı dünya pazarına çıkarmak. Şu anda hepsinin üzerine çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Koç Holding Otomotiv Grup Başkanı Cenk Çimen ise Otosan'da üretilen kamyonun her şeyiyle yerli olduğunu belirterek, "Mühendisliği tamamen Türk mühendislerine ait, motoru tamamıyla bizim Türk mühendislerinin dizayn ettiği motor. Şasesi, kabini her şeyiyle kamyon esasında tam yerli ürüne örnek bir araç. Bunun da böyle olmasından büyük gurur duyuyoruz" diye konuştu. 

Gecede sinevizyon gösteriminin ardından Faslı yerel sanatçılar konser verdi.

Bakan Işık ve beraberindeki heyetin bugünkü programı çerçevesinde Fas Başbakanı Abdulillah Benkiran ve Ulaştırma, Techizat ve Lojistik Bakanı Abdülaziz Rabbah ile ayrı ayrı bir araya gelmesi planlanıyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)