Yerli otomobil için gözümü kırpmadan dönerim

Yerli otomobil için gözümü kırpmadan dönerim

access_time22 Ocak 2018 04:51
Uluslararası Otomotiv Birliği şeref üyesi ve Howard Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz, “Yerli otomobil için gözümü kırpmadan Türkiye’ye geri dönerim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Türkiye’nin otomobili’ni üretecek 5 babayiğidi açıklamasının üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine rağmen henüz gelişmeler hakkında net bir açıklama veya bilgi yok. Henüz projenin başında kimin olacağı, yani CEO’su bile belli olmazken 2019’da beklenen ilk prototipler için süre hızla daralıyor. İşte bu noktada en çok sorulan soruların başında; “Erdoğan’ın hayali olan yerli otomobile katkı sağlaması için yurtdışında alanlarında uzman beyinlerden yararlanılıyor mu?” oluyor. Bugün dünyada otomotiv alanında uzman pek çok Türk yer almasına rağmen henüz bu isimlerle temasa geçilmiş değil, en azından şu ana kadar basına yansıyan olmadı. Elektrikli otomobil markası Faraday Future’da şasiden sorumlu başmühendis olarak çalışan Özcan İnci ve sürücüsü olmadan 256 kilometre hıza ulaşan elektrikli aracının algoritmasını yazan Doç. Dr. Kamran Türkoğlu bu isimlerden bazıları.

HENRY FORD KURDU

Bu özel beyinler istendiği takdirde yerli otomobil projesinde seve seve çalışacaklarını da belirtiyor. İşte bu isimlere otomotiv konusunda çok büyük bir beyin olan Prof. Dr. Nadir Yılmaz da eklendi. 20 yıldır Amerika’da yaşayan Yılmaz, Emre Özpeynirci'nin Hürriyet'teki haberindeki açıklamasında yerli otomobil için gözünü kırpmadan Türkiye’ye geri dönüş yapacağını söylüyor. Ama ne yazık ki diğer isimler gibi Nadir Yılmaz’ın bu talebine de şu ana kadar ne hükümetten ne de 5 babayiğitten hiçbir cevap gelmemiş.

Washington DC’de yer alan Howard Üniversitesi’nde Profesör ve Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Nadir Yılmaz, aynı zamanda Henry Ford’un da kurucuları arasında yer alan ‘Uluslararası Otomotiv Birliği’nin (SAE International) hem şeref üyesi hem de Washington şubesi başkanı. Amerika’da bilhassa otomotivin merkezi olan SAE içerisinde birçok ödül alan ve son olarak da başarılması çok zor olan şeref üyeliği ile ismini duyurmuş Nadir Yılmaz, son gelişmeleri şöyle anlatıyor:

CUMHURBAŞKANLIĞI MESAJI

“Açıkçası ‘Benimle temas kurulur mu’ diye beklemeden Cumhurbaşkanlığı’na ulaşmaya çalıştım. Gönderdiğim elektronik postanın içeriği yerli otomobil projesine katkı sağlamakla ilgiliydi. Gerekirse Türkiye’ye hemen geri dönüş yapabileceğimi belirttim. Hyundai’yi kuran mühendisleri yetiştirmiş, hem akademisyen hem de zamanında General Motors’da (GM) başmühendis olarak çalışmış bir kişi ile Türkiye’ye gelip yerli otomobil projesini yürütmek istediğimi ilettim. Mesajı göndereli uzun zaman olmasına rağmen henüz hiçbir cevap gelmedi. Gözünü kırpmadan Türkiye’ye hemen geri dönüş yapabilecek, kendini kanıtlamış birine mesaj gönderdiği halde hiçbir karşılık gelmemesine üzüldüm. Yurtdışında alanında uzman bizi gibi isimlerle temas kurulmuyorsa, Türkiye’deki akademisyenlerin hiçbir şeyden haberi yoksa yerli otomobili hangi beyinler yapacak? Bu işin başına ülkesini seven, otomotivi bilen, vizyon sahibi, dışarıyı çok iyi bilen ve bu markayı dışa satabilecek birinin getirilmesi gerekiyor. Yoksa yerli otomobil beklendiği başarıyı gösteremeyebilir.”

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

DMM'den açıklama: Uyku apnesi ehliyete engel mi?

access_time25 Nisan 2024 10:55

İletişim Başkanlığı'na bağlı DMM, 'uyku apnesi tanısı konan kişiler ehliyet alamayacak veya ehliyetlerini yenileyemeyecek' haberlerinin dezenformasyon içerdiği hakkında açıklama...

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

Trafiğe kaydı yapılan araç sayısı yükseldi

access_time25 Nisan 2024 10:08

Trafiğe martta 226 bin 617 aracın kaydı yapılırken 2 bin 239 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki araç sayısı martta 224 bin 378 arttı.

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

Mercedes’ten Çin'e iyi haber

access_time25 Nisan 2024 09:03

Mercedes, küresel stratejisi açısından önemine vurgu yaparak, Çin'de yatırım yapmayı sürdüreceklerini duyurdu.

Motorine indirim pompaya yansıdı

Motorine indirim pompaya yansıdı

access_time25 Nisan 2024 08:26

Motorin grubuna gece yarısından itibaren 1 lira 17 kuruş indirim geldi. Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40,97 TL'ye, Ankara'da 41,87 TL'ye, İzmir'de 42,12...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)