Yerli otoya F-16 savaş uçağı sistemi

Yerli otoya F-16 savaş uçağı sistemi

access_time04 Mayıs 2016 13:08
Bakan Fikri Işık, yerli otomobilde yeni dizaynları yarın basına göstereceklerini belirterek, “F-16 savaş uçaklarında kullanılan gerçek zamanlı işletim
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil çalışmalarında 5 Mayıs itibarıyla yeni bir aşamaya geçileceğini, F-16 savaş uçaklarında kullanılan gerçek zamanlı işletim sistemini yerli otomobile uyarlayacaklarını açıkladı. SABAH'ın geleneksel kahvaltısına katılan Bakan Işık, bu yeni teknolojinin kontrol avantajı sağlayacağını, araç güvenliği ve yakıt ekonomisini artıracağını belirtti. Araçlardaki sensör teknolojisine de dikkat çeken Bakan Işık, "Diyelim ki, yolda gidiyorsunuz ve güvenlik riski oluşturacak şekilde öndeki araca aşırı yaklaştınız. Araç onu normal sensör teknolojisine göre daha kısa sürede hissedecek ve ona göre tedbir geliştirecek. Fren yapma mesafesi azaldığında öndeki araca 'müsaitsen sen hızlan' diyecek. Birbirleriyle iletişime geçecekler. Sadece senin fren yapman yetmeyecek" ifadelerini kullandı. Yarından itibaren 'Türk otomobili' ifadesini kullanmaya başlayacaklarını belirten Işık, şunları söyledi:

BABAYİĞİTLERLE GÖRÜŞME: 
Bazı görüşmeleri başlattık. Her şeyin kamuya açık olmasını istiyoruz. En büyük hassasiyetimiz şu: Geçmiş denemelerde milletimizde hayal kırıklığı oluşmuştu. Bu kez oluşmasını istemiyoruz. Onun için isim açıklamayacağım. Ama hem Türk hem yabancı yatırımcılarla görüşüyoruz.
Barış Şimşek / Hürriyet
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

'FG' plakalar toplatılıyor

'FG' plakalar toplatılıyor

access_time22 Ağustos 2016 15:55

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in adının baş harflerinden oluşan tüm araç plakalarının toplatılması kararı alındı.

Marmaray'dan Bulgaristan'a 1 saat

Marmaray'dan Bulgaristan'a 1 saat

access_time19 Ağustos 2016 15:13

İstanbul-Edirne arasını 1 saate indirecek ‘Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren’ projesi, Tekirdağ ve Edirne’den geçerek Bulgaristan sınırına bağlanacak.

7 Ağustos`ta İstanbul`da toplu ulaşım ücretsiz

7 Ağustos`ta İstanbul`da toplu ulaşım ücretsiz

access_time02 Ağustos 2016 14:46

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "7 Ağustos Pazar günü İstanbul`daki tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak" açıklamasını yaptı.

​Audi su baskını nedeniyle üretimi durdurdu

​Audi su baskını nedeniyle üretimi durdurdu

access_time30 Mayıs 2016 13:26

​Audi, Almanya'daki ikinci büyük fabrikasında su baskını nedeniyle üretimi durdurdu

YORUM YAP

YORUMLAR (0)