Yolda kaldık

Yolda kaldık

access_time31 Aralık 2014 05:29
Meteoroloji yoğun kar yağışı uyarısı yaparken Balıkesir-İzmir ve Afyonkarahisar-Kütahya yolu kapandı
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yapılan duyuruda, gece yarısından itibaren Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova'nın yüksek kesimleri, Düzce, Kütahya ve Eskişehir ile Manisa'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışları görülecek.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları yaşanabileceği için dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

MARMARA'NIN BATISINDA FIRTINA

Öte yandan gece saatlerinden itibaren Çanakkale başta olmak üzere İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'in kuzey ve batı çevrelerinde rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Perşembe günü gece saatlerinden sonra etkisini yitireceği öngörülen fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi, çatı uçması, kar yağışıyla birlikte tipi gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTIRACAK

İstanbul Meteoroloji Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre, kentte kar yağışı etkisini arttırarak devam edecek.  Yağış süresince rüzgarın da yer yer fırtına şeklinde olacağı (75 km/s) tahmin ediliyor.Kar yağışının 1 Ocak Perşembe günü yağmura dönüşmesi bekleniyor.

Gün boyu Anadolu yakasında daha etkili olan kar yağışı olumsuzluklara neden olmadı. TEM Kemerburgaz mevkisinde akşam saatlerinde bir aracın yanması nedeniyle trafikte yoğunluk yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, 1605 personel, 820 araçla ana arter ve meydanlarda tuzlama yaptı. Çalışmalar kapsamında sabah saatlerinden itibaren buzlanmaya karşı 1324 ton tuz kullanıldı.

Uzmanlar olumsuz hava koşulları sebebiyle vatandaşların sorun yaşamamaları için araçlarına kış lastiklerini taktırmaları konusunda uyardı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda alınan önlemleri artırdı. Bu kapsamda sefere hazırlanan uçaklara, apronda bulunan de-icing araçları vasıtasıyla buz çözücü solüsyonlar uygulanıyor. Bu işlemlerle uçakların kanat, motor, kuyruk ve gövdesinin buzlanmaya karşı korunması amaçlanıyor.

Kar yağışına rağmen havalimanındaki apron trafiğinde şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

BALIKESİR'DE ULAŞIM AKSIYOR

Balıkesir'de öğlen başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açtı.

İstanbul'u Ege bölgesine bağlayan Balıkesir-İzmir karayolunda yağış nedeniyle ulaşım durdu. Bu arada, Balıkesir'i Bigadiç ve Sındırgı ilçelerine bağlayan yolun Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesi yakınındaki bölümünde trafik kontrollü ve güçlükle sağlandı.



AFYONKARAHİSAR-KÜTAHYA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Afyonkarahisar-Kütahya karayolunda da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Yoğun kar yağışı, Afyonkarahisar ile Kütahya arasındaki karayolunun bazı kesimlerinde etkili oluyor. Bu nedenle kapanan yolun yeniden trafiğe açılması için görevliler tarafından çalışma başlatıldı. Yağış nedeniyle yolda çok sayıda hasarlı kaza yaşandığı öğrenildi.

ÇANAKKALE'DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Çanakkale'de, gece başlayan ve sabah hızını artıran kar yağışı, karayolu ulaşımında aksamalara neden oldu.

Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan yağış nedeniyle kayganlaşan yollar, sürücülere zor anlar yaşattı. Çanakkale-Bursa karayolunun Suluca köyü mevkisindeki rampada ise ulaşım, buzlanma nedeniyle kontrollü sağlanıyor. Bu mevkide yolun kayganlaşması yüzünden bariyerlere çarpan araçlar, çekicilerle kaldırıldı.

Kent merkezindeki bazı cadde ve sokaklar ise yoğun yağıştan ulaşıma kapandı. Belediye ekipleri, bu yolları açmak için çalışma başlattı.

KAYAN TIR ULAŞIMI AKSATTI

Kentte etkisini sürdüren kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Kastamonu-İnebolu karayolunun Çuha Doruğu Geçidinde ulaşım zaman zaman aksadı.

Kastamonu yönüne gitmekte olan bir tırın kayması sonucu ise yol tamamen kapandı, uzun araç kuyrukları oluştu. Yaklaşık bir saat boyunca trafik akışı sağlanamayan yol, tırın Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla kurtarılmasının ardından ulaşıma açıldı.

Bursa-Ankara karayolu 2 saat ulaşıma kapandı

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Bursa-Ankara karayolunda, bir tırın kayması nedeniyle tek yönlü olarak yaklaşık iki saat ulaşım sağlanamadı.

Karayolunun Ankara'ya gidiş yönünde, İnegöl ilçesi Mezitler mevkisinde bir tır, yoğun kar yağışı nedeniyle yoldan çıktı. Bu nedenle yolun söz konusu istikametinde ulaşım durdu.

Yaklaşık iki saat kapalı kalan yol, tırın çekiciyle bulunduğu yerden kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Çalışmalar sırasında 4 kilometreye yakın araç kuyruğu oluştu.

Düzce'de ulaşımda aksama

Düzce'de de kar yağışı kent merkezinde ve yüksek kesimlerde etkili olurken, D-100 karayolu Bolu Dağı kesiminde sürücüler zor anlar yaşadı. 

Karayolları ekipleri D- 655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz Bağlantı yolu ve Bolu Dağı geçişlerinde küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, merkeze bağlı köylere ulaşımı sağlayan güzergahlarda kış lastiği uygulaması yaparak, sürücüleri uyardı. 

Düzce Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise kent merkezinde karla mücadele çalışmaları kapsamında "Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Karla Mücadele Kriz Masası" kurulduğu bildirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre de Balıkesir-Akhisar, Bilecik-Bozüyük, Eskişehir-Kütahya (22. Ilıça mevki), Afyonkarahisar-Kütahya (Pusa mevki), Çerkez-Karabük-Samsun yolu (Kemikli rampası) kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı.



AFAD EKİPLERİ KUMANYA DAĞITTI

Manisa'nın Kırkağaç İlçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan İzmir-İstanbul üzerindeki Gelenbe Mahallesi yolu trafiğe çift taraflı açıldı.

Kar yağışı nedeniyle Kırkağaç Gelenbe Mahallesi'nde kalan araçlara AFAD ekipleri kumanya dağıttı. 

Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Kütahya Valiliği Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı ekipleri, Kütahya-Eskişehir ve Afyonkarahisar karayolunda mahsur kalan araç sahiplerine kumanya dağıttı.Kütahya-Eskişehir karayolunun 25. kilometresinde bazı tır ve çekicilerin kayarak yolu kapatması üzerine yaklaşık 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.Bunun üzerine Kütahya AFAD ile Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı ekipleri, pide, süt, börek, su ve meyve suyu gibi yiyecek ve içecekleri mahsur kalanlara ulaştırarak mağduriyetlerini giderdi.Araç sahipleri ise saatlerce yolda beklediklerini belirterek, muhatap bulamadıkları yönünde serzenişte bulundu.Öte yandan, Kütahya-Eskişehir karayolunda tırlar ve kamyonların dışındaki araçlara tek şeritten kontrollü olarak yol verilmeye başlandı. 
 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)