Yoldaki ani tehlikelere karşı Starmaxx

Yoldaki ani tehlikelere karşı Starmaxx

access_time06 Mayıs 2016 12:29
Lastik sektörünün önde gelen markalarını bünyesinde bulunduran AKO dinamik markası Starmaxx, yeni reklam filmleriyle tüketicilere ulaşacak.
Kaliteli üretimi ve marka çeşitliliği ile öne çıkan Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu’nun (AKO) dinamik markalarından biri olan Starmaxx, “Yolda aniden karşılaştığınız tehlikelerin işareti yoktur. Bunun için Starmaxx var!” mottosuyla hazırlanan seri reklam filmleriyle hedef kitlesine kendini anlatacak.


“Aniden karşılaşılan tehlikelere karşı anında reaksiyon” temalı reklam filmleri, güvenli ve konforlu sürüş deneyimi yaşatan Starmaxx lastiklerinin performansına hayatın içinden örneklerle dikkat çekiyor.

Oldukça zorlu geçen çekimler farklı tarihlerde toplam iki haftalık bir sürede tamamlandı.Yaklaşık 50 kişiden oluşan kalabalık bir prodüksiyon ekibi ile farklı mekanlarda çekilen Starmaxx reklam filmleri “Kar” konulu film için Bolu Kartalkaya, “Şehir” konulu film için İstanbul Karaköy, “Kaya” konulu film içinse İstanbul Şile tercih edildi. Tüm detayları titizlikle çekilen kış koşulları sahneleri için birçok il ve ilçe yerinde incelendi ve en uygun mekan olarak Kartalkaya belirlendi. Serinin diğer filmleri içinse çalışmalar devam ediyor.


TEMA: “HER KOŞULDA STARMAXX’A GÜVENEBİLİRSİNİZ”

Starmaxx seri reklam filmlerinin referans noktasının “güven” olduğunu belirten AKO Pazarlama ve Reklam Müdürü Serdar Işık, “Starmaxx’ın yeni dönem iletişiminin odağında trafik kurallarının ve uyarılarının iletilmediği durumlar yer alıyor. Dolayısıyla reklam filmlerinin referans noktasını “güven” olarak belirledik. Aniden karşılaşılan tehlikelerde ve hayati önem taşıyan anlarda bile sürücülerin Starmaxx’a her zaman güvenebileceklerini farklı reklam filmleri ile etkili şekilde anlatmak istedik. Yolda aniden karşılaştığınız tehlikelerin işareti yoktur. Bunun için Starmaxx var!” mottosunun işlendiği reklam filmlerinde belli başlı tehlikeler karşısında Starmaxx lastiklerinin farklı özelliklerine vurgu yapılıyor” diye konuştu. 

Starmaxx’ın “ani fren mesafesi” temasının işlendiği reklam filminde, şehir içinde seyir halinde bir aracın önüne çıkan bir yayaya çarpmamak için sürücünün gösterdiği reaksiyon işleniyor ve Starmaxx lastiklerinin ani fren kabiliyetine dikkat çekiliyor.

“Üstün manevra yeteneği” temasının işlendiği diğer reklam filminde ise, aracın dağlık bir yolda ilerlerken aniden yola dökülen kayalardan usta bir manevrayla rahat bir şekilde kurtulabilmesi anlatılıyor.

“Güçlü yol tutuş” temasının işlendiği üçüncü reklam filminde ise, Starmaxx kış lastikleri ile karlı bir yolda ilerleyen aracın önünde ilerleyen diğer bir araç kar nedeniyle kayarak yoldan çıkıyor. Starmaxx kullanan araç, yoldan çıkan aracın yanından sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Böylece Starmaxx’ın zorlu yol koşullarına dayanıklılığı ve karda kaymadan güvenli bir sürüş sunduğu vurgulanıyor.

YOLDA ANİ TEHLİKELERİN İŞARETİ YOKTUR

Starmaxx’ın kreatif ajansı Refleks tarafından reklam filmlerinin çıkış noktası ve yaratıcı süreciyle ilgili yapılan açıklama ise şöyle:

“Öncelikle Starmaxx’ın marka profili gibi agresif, dinamik aynı zamandan hayattan da kopmayan bir fikir geliştirmek istedik. Bir sürücü yolda ne hisseder, bir lastikten beklentisi nelerdir, yolda neler ile karşılaşır vb. durumlar üzerinde yoğunlaştık ve ortaya oldukça güvendiğimiz bir fikir çıktı. Fikrimizin ana teması aslında hayatın ta kendisi. Trafikte ne kadar uyarıcı levha ve işaret olursa olsun aniden karşılaşacağımız bir tehlikenin bir işareti yoktur. Aniden karşılaşacağımız bir tehlike karşısında aracımız ile baş başa kalırız. Bu durumda aracınız kadar aracınızın sahip olduğu donanımlar da önemlidir. Lastik gibi. Biz de bu durumlar karşısında “Starmaxx gibi kaliteli bir lastiğe sahipseniz tehlikelerin üstesinden gelebilirsiniz” mesajı vermeye çalıştık. Tabi ki bunu farklı bir şekilde ele aldık. Ve tüm bu sürecin sonunda markamızı iletişimde bir tık yukarıya taşıyacak, faydalı ve kreatif bir iş çıkarmış olduk.”
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)