​YTÜ öğrencilerinden yeni elektrikli araç

​YTÜ öğrencilerinden yeni elektrikli araç

access_time23 Nisan 2014 11:34
Yıldız Teknik Üniversitesi'nden "Ae2 Project" ekibi yeni bir elektrikli araç yaptı
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencilerinin oluşurduğu 'Ae2 Project' ekibi, geliştirdikleri yeni güneş enerjili aracı tamamladı. YTÜ Davutpaşa Kampüsü'ndeki Otağ-ı Hümayun binasında tanırımı yapılacak elektrikli araç daha sonra Hollanda'ya uğurlanacak.
Araç, Rotterdam'da 15-19 Mayıs arasında düzenlenecek Shell-Eco Marathon'da, "Prototip, akü beslemeli elektrikli araç" kategorisinde ilk yarışına çıkacak. 
Daha önce 1 kwh enerjiyle 437 kilometre yol gidebilen araç yapan Ae2 ekibi, yeni elektrikli araçlarıyla 700 kilometre yol katetmeyi hedefliyor. Yakıt tüketimine büyük etkisi olan ağırlıkta bir öncekine göre 3'te 1 oranında düşürüldü. 
Yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ardından tamamlanan araçta, otomatik fren sistemi, araç içi kablosuz iletişim sistemi ve pit bölgesi ile aynı şekilde veri aktarımı sağlayan telemetri sistemi de yeralıyor.
Avrupa çapında binlerce öğrencinin daha az enerjiyle daha fazla yol alan araçlar tasarlayıp ürettikleri ve yarışarak test ettikleri Shell Eco-Marathon'a bu yıl Türkiye'den 17 takım katılacak.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)