Levent Çezik

Otomobilde kampanyalar tam gaz başladı

access_time21 Kasım 2014 08:52

Ellerindeki stokları eritmek isteyen şirketler, agresif kampanyalar için Kasım sonunu beklemedi...

Otomobilde kampanyalar tam gaz başladı

Ocak ayında yapılan ÖTV artışı nedeniyle daralan pazarın etkisiyle stokları eritme peşine düşen otomotiv şirketleri kampanya üstüne kampanya yapıyor. Döviz kurları ve Özel Tüketim Vergisi’ndeki (ÖTV) artışlar nedeniyle yılın ilk 10 ayında, geçen senenin aynı dönemine göre otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 16.18 daraldı. Her yıl Kasım sonu, Aralık başı gibi başlayan kampanyalar bu yıl erken başladı. Geçen hafta başlayan kampanyalar tüketiciye yarayacak. İç pazarda sıkıntı yaşayan firmalar, sıfır peşinattan 36 ay vadeye, peşin alım indiriminden yüzde 0’lık kredili alımlara kadar birçok kampanya başladı. Bunlardan bazıları şöyle:

DACIA

Dacia’da, Duster, Sandero Stepway, Logan MCV, Dokker Van ve Dokker Combi modellerinde Kasım ayında “sıfır faiz” kampanyası yer alıyor. Kampanya kapsamında 36 bin TL 12 ay veya 12 bin TL 36 ay veya 18 bin TL 18 ay seçenekleri bulunuyor. Ayrıca peşinatsız kredi yani araç bedelinin yüzde 100’üne kadar kredi kullanma imkanı sunuluyor. Araçlarını nakit satın almak isteyenler için ise nakit alım indirimleri de bulunuyor.


FIAT

Kasım ayına özel kampanya kapsamında tüm otomobiller ve hafif ticari araçlar için 30 bin TL’ye 30 ay sıfır faiz imkanı sunuyor. Daha uzun vadede ödeme yapmak istenmesi halinde hem otomobil hem de hafif ticari araçlar için 40 bin TL 48 aya kadar yüzde 0,77 faizli kredi avantajından yararlandırıyor. Ayrıca hafif ticari araçlarda 3 bin TL’lik peşin alım indirimi ve “K2” yetki belgesini bedava sağlama gibi imkanlar da sunuluyor.

FORD

Kasım ayında Ford’un ticari modelleri 30 bin TL için yüzde 0 faizli kredi ile 24 aya varan avantajlarla, binek modeller ise 30 bin TL’ye yüzde 0.69 faiz, 20 ay taksit fırsatları ile sunuluyor. Ağır ticari modellerde ise eski kamyonunu getirenler ayda 772 Euro’luk taksitlerle yeni bir Ford Çekici’ye sahip olabiliyorlar.



HYUNDAI

Hyundai, Kasım ayı boyunca binek otomobili i20’yi 20 bin TL için 20 ay yüzde 0 faiz ya da 35 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla sunuyor. Diğer modeli i30’a ise kasım ayında 2015’te ödemeye başlanarak 30 bin TL ile yüzde 0.65 faizli 30 aylık ödeme ile sahip olunabiliyor.

 

NISSAN

Kasım ayındaki ilginç kampanyalardan birine de Nissan imza attı. 40 bin TL peşin, 20 Ay yüzde 0,59 faiz imkanı ile sahip olunabilen Nissan Qashqai'ler 2 bin TL'lik benzin de hediyeli olarak satılıyor.

PEUGEOT

Peugeot, Kasım ayında 2008, 301, 308, Bipper Tepee ve Partner Tepee modelleri için 20 bin TL için 20 ay yüzde 0 faizli kredi avantajı sunuyor. Kasım ayına özel kredi kullanmak yerine peşin alım yapmak isteyen müşterilere ise 208, Bipper Tepee ve Partner Tepee modellerinde 1.000 TL, 2008 modelinde ise 1.500 TL indirim sunuluyor. 301 satın almak isteyen tüketiciler ise kredi imkanı ile birlikte 2 bin TL’ye varan indirimden faydalanabiliyorlar.



VW

Tüm modellere farklı indirim ve fırsatların sunulduğu "Volkswagen Fırsatları Kampanyası"ndan yararlanmak için Volkswagen Türkiye Facebook sayfası veya "binekarac.vw.com.tr" internet adresinden özel kampanya indirim kodu oluşturulması gerekiyor. Volkswagen, bazı modellerdeki sabit kur uygulamasını da sürdürüyor.



BMW

Kosifler Oto, Kasım ayı boyunca tüm BMW modelleri için Euro kurunu 2.74 seviyesinde sabitliyor. Kur avantajına ek olarak 4 bin 500 TL’ye varan takas desteği sunuyor. 2014 yılı kampanyalarına hız kesmeden devam eden Kosifler Oto, fiyat teklifleri ve hediyeleri ile Premium sınıf otomobil satın almayı avantajlı hale getiriyor. Kosifler Oto, Kasım ayı bitmeden sabit kur avantajından ve takas desteğinden yararlanmak isteyenlere, 0,89 faiz oranı ile kredi kullanımı için de yardımcı oluyor. Ayrıca tüm BMW modellerinde 3 yıl veya 60 bin kilometre BMW Service Inclusive Bakım Paketi hediye etmeye devam ediyor.

Diğer yazıları