2021’de 2. el araç fiyatları düşecek mi?

2021’de 2. el araç fiyatları düşecek mi?

access_time06 Ocak 2021 15:04
2020 yılına, fiyat artışlarıyla damga vuran 2. el otomobil pazarında fiyatlar geriliyor.

Geride bıraktığımız yıla damgasını vuran konu koşulsuz ‘korona virüsü’ salgını oldu. Salgınla birlikte herkesin yaşam tarzları, harcamaları ve ihtiyaçları kökünden değişti. Yaşanılan zorlu günlerin etkisi dünya ekonomisindeki her sektörü derinden yaraladı.

Sıkıntı içerisindeki sektörlerden biri de otomotiv… Özellikle salgının yayılmasını engellemek üzere atılan karantina adımları, üretimin ve pazarlamanın durmasıyla işler durma noktasına kadar geldi. Yavaşlayan bu temel aktiviteleri hem yeni hem de kullanılmış otomobillerin fiyatlarının artması takip etti.

2020 yılının sonuna doğru kısmen çözülen yeni otomobil tedariği ve markaların kampanyaları fiyatları direkt olarak etkileyen en önemli etkenler oldu. Peki 2021 yılında kullanılmış otomobil pazarı ve otomobil fiyatları nasıl olacak?

Sözlerine, ‘2021 yılı için bir öngörüde bulunmak gerçekten çok zor’ diyerek başlayan Indicata Satış Direktörü Aslı Göker, “İkinci el pazarını fiyat ve satış hacmi anlamında etkileyecek etkenlerden birisi markaların yeni yılda satmayı planladıkları yeni araç satışları ve bu araçlar için belirleyecekleri fiyatlama politikaları olacaktır. Genel olarak otomotiv sektöründe yılın birinci çeyreğinde markaların yeni araç üretimlerini ve tedariklerini Şubat sonu Mart başı gibi sağlamaları, ellerindeki kalan stokları bitirmeye yönelik planlamalar yapmaları nedeniyle, yeni araç satışları oldukça düşük geçer” dedi.

25.000-30.000 TL arasındaki 2.el dizel otomobiller

 

2.el otomobilciler, galericiler şokta

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

İkinci el otomobil pazarında satışlar yüzde 35 arttı

access_time17 Mart 2024 12:27

Türkiye'de ikinci el çevrim içi binek ve hafif ticari araç pazarında satış sayısı, şubatta geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 170 bin 457 oldu.

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

Ocakta en çok satılan ikinci el oto markaları

access_time15 Şubat 2024 12:08

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay Fiat en çok tercih edilen marka olurken, model bazında binekte en çok Egea, hafif ticaride ise Doblo tercih olarak öne...

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

Kilometrelerini düşürdükleri araçları sattılar! 17 tutuklama

access_time10 Şubat 2024 15:13

İstanbul'da, kilometrelerini düşürdükleri araçları satan 17 şüpheli tutuklandı

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Kanun dışı araç alım-satımı düştü

access_time02 Ağustos 2023 10:50

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada "Araç alım satımında kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandı" dedi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)