3 milyon euroluk lüks otomobil vurgunu

3 milyon euroluk lüks otomobil vurgunu

access_time19 Mayıs 2016 04:23
Ankara polisi, yurtdışından sahte belge ve ÖTV vurgunu ile Türkiye’ye sokulan 160 cip ve lüks otomobile el koydu. 3 milyon euro vergi kaybı engellendi
Ankara Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurtdışından Türkiye'ye sahte belgeler düzenleyerek, ÖTV sahtekarlığıyla ve 'sıfır araç' yalanı ile soktukları otomobilleri satarak devleti vergi kaybına uğratan bir şebekeyi tespit etti. Belirlenen adreslere düzenlenen eşzamanlı baskınlarda 5'i Ankara, 3'ü İstanbul olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı. 'Lüks Otomobil Operasyonu' eş zamanlı olarak Ankara merkezli 30 ilde yapıldı. Tüm illerde yapılan operasyonda toplamda 160 jip ve lüks otomobile el konulurken Ankara emniyetinin önü araba pazarına döndü.

BİR AYAKLARI AVRUPA'DA

Şebekenin özellikle Almanya, İtalya ve Polonya'da irtibata geçtikleri kişiler üzerinden hareket ettikleri öğrenildi. Şebekenin bu kapsamda çalıntı ya da oto kiralama şirketlerince kullanılan lüks araçları hedef olarak seçtikleri belirlenirken bu araçları birkaç farklı yöntemle Türkiye'ye soktukları tespit edildi.

İNTERPOLDEN ARANIYOR

Şebekenin Türkiye'ye soktuğu araçları piyasa fiyatının bir miktar altında sattıkları belirlendi. Vurguncuların, yurtdışından aldıkları lüks araçlara çift fatura kestirmek suretiyle gümrük bedelini ucuz gösterip ÖTV kaçakçılığı yöntemiyle ülkeye soktukları anlaşıldı. Yakalanan araçların 2 tanesinin İtalya'dan çalındığı ve İnterpol tarafından arandığı tespit edildi. Yakalanan araçlardan, devletin alması gereken ÖTV'yi tahsil edemediği için de 3 milyon euro vergi kaybına uğradığı anlaşıldı. Otomobiline el konulanlar arasında başkentin ünlü işadamlarının da bulunduğu öğrenildi. Araçların, Gümrük Bakanlığı'na teslim edilerek ihale usulüyle satılacağı belirtildi.

OTO VURGUNCULARI TAKİPTE

Ankara Emniyeti 2014'te sahte belgelerle Türkiye'ye sokulan 280 lüks otomobile, 2015'te ise 86 lüks otomobile el koymuştu. Otomobil vurgunuyla devleti 7 milyon euro zarara uğratmak isteyen iki şebeke çökertilmişti. (Sabah / Erkam Çoban)
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla hisseleri uçuşa geçti

Tesla hisseleri uçuşa geçti

access_time24 Nisan 2024 12:46

Küresel çapta satışlardaki düşüşün ardından yeni modeller tanıtacağını açıklayan ABD'li elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisse değerleri, yeniden yükselişe...

 İşte martta en çok satılan otomobil markaları

İşte martta en çok satılan otomobil markaları

access_time24 Nisan 2024 11:33

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında geçen ay en çok tercih edilen marka Volkswagen oldu

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

Elektrikli araç satışları 8 kattan fazla arttı

access_time24 Nisan 2024 11:29

Türkiye'de toplam elektrikli araç satışları 2023'te önceki yıla göre 8 kattan fazla artarak 68 bin 700'e yükseldi.

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

Türk-Alman ilişkilerine can suyu: Otomotiv sektörü

access_time24 Nisan 2024 11:24

Almanya otomotiv sektöründe, gerek ana sanayilerde gerekse tedarik sanayindeki önemli firmalarda kilit rollerde Türk yöneticiler var.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)