4 kilometrelik yol araçla 1 saatte alınabiliyor

4 kilometrelik yol araçla 1 saatte alınabiliyor

access_time05 Ekim 2016 02:14
Mahmutbey'de serbest geçiş çalışmalarının başlamasıyla her iki yönde birer şerit iptal edilince yoğunluk zirve yaptı. Yaya olarak 40 dakikada alınabilen 4 kilometrelik mesafe araçla ancak bir saatte alınabiliyor

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hizmete girmesinin ardından trafik yükü daha da artan Mahmutbey gişelerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için serbest geçiş çalışmaları başlatıldı. Burak Coşan, Hürriyet'teki haberinde, başlatılan çalışmaların Mahmutbey gişelerini nasıl etkilediğini yazdı. İşte o haber:

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasının ardından trafik yükü daha da artan ve özellikle işe gidiş, çıkış saatlerinde adeta kilitlenen Mahmutbey’de ‘serbest geçiş’ çalışmaları başlamasıyla 4 km araçla 1 saate çıktı. 

Mahmutbey gişelerinde serbest geçiş sistemi kurulması için dün harekete geçilirken, 2 ayda işlemlerinin tamamlanacağı açıklandı. Mahmutbey gişelerde her iki yönde şerit daraltması uygulaması yapılırken, çalışmaların bitmesinin ardından geçişler gişelerden değil, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde olduğu gibi çelik konstrüksiyonların altından 4 şeritli olarak devam edecek. Yani Mahmutbey gişelerine gelindiğinde araçların gişelere girebilmesi için oluşturulan geniş bölge artık yer almayacak, trafik akışı normal şeridinde seyredecek.

4 KİLOMETRE 1 SAAT

Başlayan ‘serbest geçiş’ çalışmaları sonrası Bağcılar ‘Basın durağından’ Mahmutbey gişelerin hemen sonrasına kadar olan 4 kilometrelik bölüme özellikle akşam saatlerinde ulaşmak iyice zorlaştı. Özellikle saat 18.00’den sonra söz konusu durağın olduğu bölgeden araçla TEM yolunu kullanarak ulaşmak 1 saati buluyor. Eğer bahsedilen güzergah üzerinde yürüyüş yolu olmuş olsa, Mahmutbey engelini yürüyerek aşmak 40-50 dakika sürecekti. Yine bu güzergah üzerinde yavaş tempoda bisiklet kullanabilseydik bu yolculuğumuzu ise 20 dakikada noktalayacaktık.

Yüzde 30 rahatlar

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, benzeri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde bulunan ve araçların ortak geçiş yapabildiği serbest geçiş sisteminin trafiği yüzde 30 rahatlatacağını ifade etmişti. Bakan açıklamasında Mahmutbey gişeleri hakkında şunları söylemişti: “Mahmutbey adeta İstanbul’un dışında bir yerken şimdi kavşak haline geldi. Karayolu tabiriyle şişe başı konumu var. Trafik geliyor ve toplanıyor. Serbest geçiş olunca OGS – HGS ayrımı olmadığından şoförler zikzak da yapmayacak. Bu yüzde 30 rahatlama sağlayacak.”

FSM yaklaşık 40 gün sürmüştü

DAHA önce Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde yapılan gişe kaldırma çalışmaları yaklaşık 40 gün sürmüştü. Toplamda 10 gişenin olduğu olduğu köprüde 4 gişe trafiğe kapatılmış, geri kalan 6 gişeye araçlar yönlendirilmişti. Mahmutbey gişelerinde de benze bir uygulama uygulanıyor. Her iki yönde toplam 16 gişenin olduğu Mahmutbey’de ise çalışmaların 60 gün sürmesi bekleniyor.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)