50 yıllık ‘bakir Ferrari’ görücüye çıkacak!

50 yıllık ‘bakir Ferrari’ görücüye çıkacak!

access_time15 Ağustos 2015 09:49
İtalyan üretici Ferrari’nin ender bulunan modellerinden biri, Kalifornia Pebble Beach’te hafta sonunda düzenlenecek etkinlikte kendisini gösterecek
yaklaşık 50 yıl önce İtalya’daki satıcıdan alındığından bu yana hiçbir tamirat görmeyen ve ilk günkü gibi duran Superamerica Coupe, görenleri hayran bırakıyor... Tabii görmek mümkün olursa!
Klasik otomobigl piyasasında “el değmemiş” Otomobillerin daha önemli bir yeri vardır. Ve her zaman, daha yüksek fiyatlara alıcı bulmaları olasıdır. İşte bu otomobillerden biri daha, satış için olmasa bile, önemli bir klasik otomobil etkinliği için ortaya çıkacak. Zira tamamı alüminyum gövdeli olan ve sadece 7 adet üretildiği belirtilen 1966 model Superamerica Coupe, bugüne kadar 40 yıldan fazla süre ısıtmalı-soğutmalı özel bir garajda tutulmuş. Bu nedenle hiç restorasyon da görmemiş. Ve hala, bayiden çıktığı gibi duruyor.

‘Öyle bıraktık!’

Tam fiyatını söylemese de, “4 milyon doların üzerinde” demekle yetinen Amerikalı sahibi, bu otomobilin her açıdan özel olduğunu söylüyor. Ferrari’nin kucusu Enzo Ferrari’nin arkadaşı olan ve benzer modelden 7 araçla birlikte 40 yıl garajda tutulan aracı aldığında elden geçirmeyi düşündüğünü, ancak sonradan olduğu gibi bırakmanın daha doğru olacağına karar verdiğini söylüyor.

“Bazı otomobiller, iyi durumda olsalar bile restore ediliyorlar. Çünkü sahipleri, elden geçirmek ve tamir etmek için bir klasik alıyorlar!” diyen doktor Rick Workman, aracının 1966’daki kadar iyi durumda olduğunu ifade ediyor. Amacıysa, onu, gelecekte de özel bir garajda, zamanın etkilerinden uzakta saklamak!
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

Maserati yeni pist otomobili Project24'ü tanıttı

access_time31 Temmuz 2022 11:11

Maserati, yepyeni ve sadece pist kullanımı için geliştirdiği süper spor otomobil projesi "Project24"ü tanıttı.

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

Skoda'nın yeni gözbebeği Fabia RS Rally2 tanıtıldı!

access_time19 Haziran 2022 17:35

Skoda ralli aracının yeni neslini tanıttı. Dördüncü nesil FABIA üzerine yorumlanan araç, RS mahlasıyla FABIA RS Rally2 adını aldı.

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

Honda 'dan Japonya'da bir ilk

access_time22 Eylül 2021 08:20

Honda Motor'un Japonya içinde çevrim araç satışı yapacağı, bu satış şeklinin Japonya'da bir ilk olacağı bildirildi.

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

Çin'in yeni elektrikli otomobili Nio satışa sunulacak

access_time07 Mayıs 2021 10:31

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, Avrupa piyasasına giriyor. Çinli elektrikli  araç üreticisi Nio, 2022 yılından itibaren Almanya'da da boy  göstererek Mercedes Benz, BMW...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)