80 yıl önce geleceğin arabasını böyle hayal ediyorduk!

80 yıl önce geleceğin arabasını böyle hayal ediyorduk!

access_time30 Ekim 2017 10:28
1935 yılındaki gelecekçi bir araba tasarımı, diğer tasarımların arasında dikkat çekmeyi başarıyor.

Uçan arabalar ve üç tekerlekli arabalar arasında, Birinci ve İkinci Dünya Savaşları arasındaki dönemin, geleceğin otomobilleri için oldukça ilginç fikirleri bulunuyor. Bunların arasında biri ise, özellikle dikkat çekiyor: Dev, yuvarlanan kürelere sahipseniz kimin tekere ihtiyacı olur ki?

Popular Science'ın Eylül 1935 sayısında yayınlanan bir görsel, yarının aerodinamik arabalarını tanıtıyor. Görsele eşlik eden kısa makalede belirtilene göre bu araç bir "Alman tasarımcı" tarafından tasarlanmış ve bütün parçaları, hava direncini azaltacak şekilde aerodinamik olarak bir araya getirilmiş. Küre şeklindeki tekerlekler çamurluk ve yol şokunu azaltacak yaylara ihtiyacı ortadan kaldırırken, aynı zamanda tampon görevi görmekteler. Bu tekerleklerin çok odalı tasarımı da bir patlama durumunda aniden sönmelerini engelliyor. Bu tasarımda sürücü, bir direksiyon yardımı ile aracı iki tekerlek üzerinde bir motosiklet gibi dengede tutarak sürmekte. Durulan zamanlarda da aracın iki yanından ek küreler çıkarak aracın düz durmasını sağlıyor.

Kısa makalede "Alman tasarımcının" adı verilmiyor ancak bu durum, özellikle Science and Invention gibi 1920'lerin ve 30'ların teknoloji dergilerinde sık rastlanan bir durum.

chip.com.tr'nin haberine göre araca günümüz açısından bakıldığında kendisini sürmek bir kabus gibi gözükse de, bu savaş sonrası dönem içerisinde bisikletlerden evlere kadar her şeyin geleceği, aerodinamik bir görüntüye göre tasarlanmaktaydı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)