9 yıl sonra her üç araçtan ikisi elektrikli

9 yıl sonra her üç araçtan ikisi elektrikli

access_time07 Mayıs 2023 12:49
Amerika Çevreyi Koruma Dairesi, 9 yıl sonra satılan her üç araçtan ikisinin elektrikli olacağını bekliyor

Amerika Çevreyi Koruma Dairesi yeni araçların emisyon standartları için önerilerini sundu. Standartlar ülke tarihinin en agresif emisyon kısıtlamaları olma yolunda. Beklenti 2032 itibarıyla Amerika’da üretilen her üç arabadan ikisinin elektrikli olması.

Alex Brown 10 yıldır elektrikli araç sahibi ve elektrikli araç kulübünün bir parçası.

İklim değişikliğiyle mücadele sevdası için elektrikli araçlara özel bir ilgisi var.

Alexander Brown ayrıca New Jersey Elektrik Oto Derneği Başkan Yardımcısı. Brown, “İlk çocuğum olduğunda bir nevi aydınlanma yaşamıştım ve evimizi yeni satın aldık. Çocuğumun geleceğini düşünüyordum ve gerçekten endişeliydim” diyor.

Amerika Çevreyi Koruma Dairesi ülkedeki araçlar için hava kalitesini yükseltmek amacıyla emisyon standartlarını arttırma isteğini kamuoyuyla paylaştı.

Biden yönetimi önerilenlerin yaklaşık 10 milyon ton CO2 emisyonunu önleyeceğini belirtiyor. Bu rakam Amerika’nın 2022’deki CO2 emisyonlarının toplamından iki kat fazla.

Brown bu gelişmeye, “Bence doğru yönde atılmış bir adım. Daha fazlasını yapmamış olmamız ayıp bence” sözleriyle destek veriyor.

Çevreyi Koruma Dairesi EPA elektrikli araçların 2032 itibarıyla araç satışlarının yüzde 67’sini oluşturmasını bekliyor. Bugünlerde bu oran ise sadece yüzde 7 civarında.

Colombia Üniversitesi’nde Profesör Eric Verhoogen de öneriyi, “Tutkulu. Aynı zamanda böyle büyük tutkulu hareketleri iklim değişikliğiyle mücadele için görmemiz gerekiyor” sözleriyle destekliyor.

Bu arada Avrupa Birliği ülkelerinde ve Çin’de elektrikli araç satışı yüzde 20’den fazla.

Monclair Üniversitesi’nde Profesör Pankaj Lal, “Küresel olarak bu oluyor. Her yerde oluyor. Bütün ülkelerde. Sadece Amerika’da olan bir şey değil. Eğer değişime direnirseniz diğerleri bundan fayda sağlar” diyor.

Biden yönetimi önerilerin kabul edilmesiyle Amerikalılar’ın benzin istasyonlarına gitmeyerek 1 trilyon dolar tasarruf edeceğini tahmin ediyor. Bir yanda iyimserlik varken, bir yanda da endişeler artıyor.

Profesör Verhoogen, “Endüstrinin nasıl tepki vereceği konusunda biraz belirsizlik var. Tüketiciler bu araçları almak isteyecek mi? Fiyatlar yeteri kadar düşecek mi? Elektrikli araçlar için gerekli olan baterilerde kullanılan mineraller, ulaşılabilir olacak mı? Şarj istasyonları yeterli sayıda inşa edilebilecek mi?” diyor.

Uzmanlar ayrıca otomobil endüstrisinin çalışma hayatında yeni değişiklikler ve vardiyalar adapte etmesi gerektiğini belirtiyor. Bir başka endişe de Amerika’da elektriğinin yüzde 60’ından fazlasının hala fosil yakıtlarından elde ediliyor olması.

Verhoogen, “Elektriğin sağlanmasının karşılanabilir olmasından emin olmalısınız ama ayrıca kendisi çevre için daha büyük problemler yaratmamalı. Yani elektrik üretiminin de yenilenebilir olmasına ihtiyacınız var” diyor.

Yenilenebilir enerji kaynakları Amerika’da artıyor, ilk defa elektrik kömürden daha fazla üretiliyor.

Alexander Brown bunun elektrikli araçlar için tek yol olduğunu belirtiyor.

Brown, “Gerçekten bu eski yakıtlı arabalara bakacağız ve kötü kokulu, insanlar o zaman hava kirliliğiyle nasıl mücadele etmiş diyeceğiz” diyor. (Amerika’nın Sesi)

Zaman ve maliyet hesabı: Elektrikli araçlar nasıl şarj edilir?

Önümüzdeki yıllarda satılan her iki araçtan biri elektrikli olacak

ABD'den elektrikli araçlara yönelik yeni yatırımlar

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)