AB, fosil yakıtlı araçları yasaklamayı hedefliyor

AB, fosil yakıtlı araçları yasaklamayı hedefliyor

access_time21 Haziran 2021 11:55
Devrim niteliğinde olarak görülen kararın halihazırda tartışıldığı belirtilirken, kararın 14 Temmuz’da nihai bir metne dönüştürülebileceği ve Avrupa Parlamentosu’nda tartışılabileceği bildirildi.

Avrupa Komisyonu’nun merkezinin yer aldığı Brüksel’de bu sıralar daha sık tartışılmaya başlanan AB bloğu içerisinde dizel ve benzinli araç satışı için 14 yıl kalmış olabilir.

Politico gazetesinin üç kaynağa dayandırdığı haberine göre, Avrupa'nın otomobil üreticileri için büyük bir değişime işaret edecek yeni bir kanunun tartışıldığı ve Avrupa Komisyonu'nun 2035'ten sonra satılan araçlar için sıfır emisyon hedefi belirlemek üzerine çalışma gerçekleştirdiği belirtildi.

Haberde, Avrupa Komisyonu’nun 2035 yılına kadar karbon yayan araçların satışını sona erdirmeyi planladığı belirtilirken bunun sıfır karbondioksit emisyonuna ulaşma hedefini kapsayan AB Yeşil Anlaşması planının bir parçası olduğu bildirildi.

Komisyon, Avrupa Briliği’nin 2030 yılındaki karbon hedefini halihazırda uygulanan yüzde 37,5’e kıyasla yüzde 60’a çıkarmak isterken Politico’ya konuşan üç yetkili, 2035 yılına kadar bu oranın yüzde 100'e çıkacağını söyledi.

Politico, kanun teklifinin 14 Temmuz’da nihai bir metne dönüşmesi halinde AB ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu tarafından değerlendirileceğini aktardı.

İNGİLTERE 2030 OLARAK AÇIKLAMIŞTI

AB’den geçtiğimiz yılın başında ayrılan İngiltere,yapılan açıklamada, hükümetin 10 maddelik “Yeşil Endüstriyel Devrim” planı kapsamında benzin ve dizelle çalışan yeni araçların satışını 2030 yılından itibaren yasaklayacağını açıklamıştı.

Fransa da, 45 kentinde 2024 yılına kadar hava kirliliğini arttıran eski araçlar ile dizel otomobillerin girişi yasaklanacağını açıklanırken halihazırda içlerinde ülke başkenti Paris’in de bulunduğu 3 şehirde yasağın uygulandığı belirtilmişti.

Araç sahipleri dikkat! Yasa çıktı...

 

Ticaret Bakanlığı çok ucuza otomobil satıyor

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Erdoğan: Togg, bu ay sonunda caddelerde

Erdoğan: Togg, bu ay sonunda caddelerde

access_time23 Mart 2023 00:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobil Togg'un, bu ay sonundan itibaren caddeleri zenginleştireceğini ifade etti

Stellantis'ten 130 milyon euro yatırım

Stellantis'ten 130 milyon euro yatırım

access_time22 Mart 2023 14:00

Stellantis, Almanya fabrikasında elektrikli araçlara 130 milyon eurodan fazla yatırım yapacak.

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona eriyor

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Nisan'da sona eriyor

access_time22 Mart 2023 11:12

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması 1 Nisan itibarıyla sona erecek.

İkinci el otomobilde seçim hareketliliği

İkinci el otomobilde seçim hareketliliği

access_time22 Mart 2023 11:11

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, seçimin yaklaşmasıyla sıfır araç bulamayan vatandaşların ikinci el araçlara yöneldiğini belirtti.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)