AB pazarı küçülüyor, Türkiye büyüyor

AB pazarı küçülüyor, Türkiye büyüyor

access_time17 Ekim 2013 08:12
Türkiye lastik pazarında çift haneli büyümeye devam. Türkiye’ye 5 milyon dolar yatırım yapan Michelin, sektörü anlatıyor
Avrupa ülkelerinin çoğunda yaşanan ekonomik krizin lastik pazarını durgunlaştıran etkisi devam ederken, Türkiye’de ise, geçen yılki kış lastiği yönetmeliği etkisiyle sektör büyümeye devam ediyor. 
Michelin Türkiye Operasyon Direktörü Sertan Akçagöz, “Avrupa Bölgesi pazarları arasında Türkiye, kamyon lastiklerinde en büyük pazar olarak öne çıkıyor. Binek otomobil lastiklerinde ise; Almanya, Fransa, İspanya, İtalya ve İngiltere’nin ardından 6’ncı sırada yer alıyor. Michelin Türkiye olarak biz de sektörde pazarın üzerinde bir büyüme gösteriyoruz. Bu büyümemizde, özellikle kış lastikleri ve yüksek performanslı araç lastikleriyle, 4x4 arazi araçları lastikleri segmentlerindeki büyümemizin etkisinin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Kış lastiği kullanımının yüzde 20’lerin üzerine çıkması bu sene de kullanıcıların taleplerinin yüksek olacağını göstermektedir” dedi.
2013 yılı içerisinde son çeyreğe kadar Avrupa ülkelerinin çoğunda ekonomik krizin lastik pazarını durgunlaştıran etkisini devam ettirdiğini söyleyen Sertan Akçagöz, “ Türkiye’de ise durum farklı. Türkiye lastik pazarında, özellikle de binek araç segmentinde güçlü bir büyüme gözleniyor. Son çeyrekte ise Avrupa pazarında da pozitif sinyaller almaya başladık. Kış ve yüksek performans lastiklerindeki hızlı büyüme, pazarımızı her geçen gün boyutları ve değeri açısından daha önemli hale getiriyor. 2013 yılının ilk yedi ayında kamyon ve otobüs lastikleri pazarı da çift haneli büyüme gösterdi. Kış lastiği yönetmeliğinin pazardaki büyümeye etkisinin devam edeceğini öngörüyoruz” şeklinde konuştu.
Son 5 yılda satışlarımızı iki katına çıkardık
Michelin’in Türkiye’de son 5 yılda satışlarını iki katına çıkarma başarısını ortaya koyduğunu vurgulayan Akçagöz, “Son yaptırdığımız araştırmalara göre “bayiden kullanıcıya satış” pazarında binek araç lastikleri satışlarında Michelin markalar bazında birinci sırada yer alıyor. Michelin Türkiye olarak, kamyon lastikleri değişim pazarı segmentinde Grup içerisinde Avrupa’nın en büyük pazarı/ülkesi konumuna ulaştık.  Son 5 yılda binek otomobil lastikleri satışlarımızı ise iki kat artırdık. Avrupa pazarı içinde ve grup adına bütün segmentlere baktığınız zaman, Türkiye Avrupa’nın 6. Büyük pazarı konumunda. Büyüme performansı açısından Michelin Grubu tüm dikkatini Türkiye pazarına çevirmiş durumda. Bu bizi oldukça gururlandırıyor.”
Türkiye’de perakende yatırımı
Michelin’in, büyüyen Türkiye pazarına olan güveninin bir ispatı olarak 2012 yılsonu itibariyle perakende alanında yeni bir yapılanmaya gittiğini hatırlatan Sertan Akçagöz, bu kapsamda Avrupa’nın lider lastik perakendecisi Euromaster ile işbirliğine gidilerek Türkiye’deki bayii ağının neredeyse tamamının dönüştürülmekte olduğunu kaydetti. Akçagöz, Michelin’in 5 milyon dolar yatırımla hayata geçirdiği perakende alanındaki bu yatırımının, Türkiye’nin Grup içerisindeki öncü ve kilit rolüne işaret ettiğinin altını çizdi.  
2012 Mart ayında 3 pilot franchise servis noktası ile hizmet vermeyen başlayan, bugün 155 noktaya ulaşan Euromaster bayii sayısının, Michelin’in dönüşüm çalışmalarıyla 2013 yılı sonuna kadar yaklaşık 300 noktaya ulaşması öngörülüyor. Dünyada 17 ülkede 2 binden fazla noktada, yılda 500 bin tüketiciye hizmet veren Euromaster, Avrupa’da lastik bakımında lider ve hafif araç bakımı hizmetlerinde uzmanlaşan bir servis ağı. Euromaster sistemine giren Michelin bayileri,lastik hizmetlerinin yanı sıra hafif araç bakım hizmetleri ve farklı ürün gamıyla da Türk tüketicilere ve kurumsal müşterilerine hizmet veriyor.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Nissan SUV segmentinde lider

Nissan SUV segmentinde lider

access_time06 Eylül 2014 11:12

Nissan yeni Qashqai, Juke ve X-Trail modelleri ile SUV segmentine liderlik etmeye devam ediyor

Amerikalılar otomobillerini seçti

Amerikalılar otomobillerini seçti

access_time26 Şubat 2014 06:54

Genel sıralamada en iyi otomobil Tesla Model S seçildi

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

ÖTV zammı 'işsiz' bırakacak!

access_time06 Ocak 2014 09:16

Satış rekorları kıran otomobile yeni yılda gelen vergi artışı, sektörü zora soktacak gözüküyor...

2016'ya kadar 23 yeni model

2016'ya kadar 23 yeni model

access_time27 Aralık 2013 13:00

Pazarın önemli oyuncularından Opel, son yıllardaki büyümesini devam ettirerek binek pazarında kaybettiği kanı geri kazanmaya devam ediyor

YORUM YAP

YORUMLAR (0)