Afyonkarahisar'da Dünya Motokros Şampiyonası heyecanı

Afyonkarahisar'da Dünya Motokros Şampiyonası heyecanı

access_time03 Eylül 2022 16:43
Dünya Motokros Şampiyonası heyecanı Afyonkarahisar'da yaşanıyorken, ilk gün Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'nın (WMX) yanı sıra Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX Open) ilk yarışları yapılacak.

Afyonkarahisar'da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası'nın final etapları başladı.

Afyon Motor Sporları Merkezi'nde dört farklı sınıfta serbest antrenman ve sıralama turlarıyla başlayan organizasyonda, ilk gün Dünya Kadınlar Motokros Şampiyonası'nın (WMX) yanı sıra Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX Open) ilk yarışları yapılacak.

MXGP Türkiye büyük ve gençler sınıfının yarışları ise yarın tamamlanacak ve 2022 yılında dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Motokrosçular şampiyonluk için gaza basacak

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, yaptığı açıklamada Büyük Taarruz'un 100. yılı kapsamında gerçekleştirilen Dünya Motokros Şampiyonası'nın final ayağına kapılarını açtığını söyledi.

Şampiyonanın, 3-4 Eylül'de 150 sporcuyla başlayacağını aktaran Akülke, "Şampiyonada 34 ülkeden sporcu var. Afyonkarahisar gerçekten inanılmaz bir mücadeleye ev sahipliği yapacak. Çünkü üç branşın, üç şampiyonanın şampiyonu Afyonkarahisar'da belli olacak." dedi.

Finallerin yapılacağı 4 Eylül Pazar gününden sonra Dünya Şampiyonası'nın tüm ödüllerinin ilk defa Türkiye'de verileceğini belirten Akülke, şunları kaydetti:

"Şampiyonanın 2022 ödül töreni de Afyonkarahisar'da olacak. Spor turizmi kapsamında yapılan bu organizasyon, Afyonkarahisar ve Türkiye'nin hem ekonomisine, hem tanıtımına çok ciddi katkıda bulunmakta. İki şeyi bir arada kutluyoruz. Birincisi en istikrarlı spor organizasyonunu, ikincisi 4. yılda 5. kez dünya şampiyonası yaparak başardık."

"Yerinde izlemek istiyorsanız Afyonkarahisar'a bekliyoruz"

Akülke, bu organizasyonun uzun yıllar boyunca hem Türkiye'de hem de Türkiye'nin diğer şehirlerinde yayılmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Şampiyona için Afyonkarahisar'da her şeyin hazır olduğunu anlatan Akülke, "Tüm takımlar ve lojistikler geldi. Saha hazır. Hakemler burada. Tüm yöneticiler burada. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum, bu büyük şöleni hem Türkiye MotoFest'i hem Dünya Motokros Şampiyonasını yerinde izlemek istiyorsanız Afyonkarahisar'a bekliyoruz." diye konuştu.

Dünya Motokros Şampiyonası başladı

Dünyanın en iyi motokrosçuları Türkiye'ye geliyor

Dünya Motokros Şampiyonası heyecanı Afyon'da yaşanacak

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toprak Razgatlıoğlu Hollanda'da birinci oldu

Toprak Razgatlıoğlu Hollanda'da birinci oldu

access_time21 Nisan 2024 18:00

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Hollanda'daki ikinci yarışta rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Liberty Media, MotoGP'yi satın aldı

Liberty Media, MotoGP'yi satın aldı

access_time01 Nisan 2024 17:44

ABD'li medya grubu Liberty Media, MotoGP'yi satın alarak spor organizasyonlarındaki yatırımlarını genişletti.

Motosiklet satışları otomobili solladı

Motosiklet satışları otomobili solladı

access_time22 Mart 2024 11:43

Motosiklet pazarı 2 ayda yüzde 87 büyüdü. Motosiklet sektörü 2024'te yıllık 1,5 milyon adetle rekor motosiklet satışının gerçekleşmesini bekliyor.

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

access_time26 Ocak 2024 13:20

Trafiğe kaydettirilen motosikletlerin sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre 937 bin 482 adet artarak 5 milyon 79 bin 396'ya ulaştı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)