Alman devinin eski CEO’suna dolandırıcılık suçlaması

Alman devinin eski CEO’suna dolandırıcılık suçlaması

access_time11 Eylül 2020 09:13
Alman otomotiv devi Volkswagen’in eski CEO’su Martin Winterkorn, 2015 yılındaki emisyon skandalındaki rolü nedeniyle organize dolandırıcılıkla yargılanacak

Firmanın genel merkezine yakın olan Almanya Braunschweig şehrindeki mahkeme, Winterkorn ve o dönemdeki yöneticilere suçlamayı bir üst boyuta taşıyarak organize ticari dolandırıcılığa çevirdi. Firmanın sahte yazılım sayesinde geçmiş yıllarda daha az vergi ödediğinin anlaşılması nedeniyle yöneticilerin vergi kaçakçılığı suçuyla da yargılanacağı belirtildi.

Winterkorn yanında o dönemdeki diğer yöneticiler de emisyon usulsüzlüğüne göz yumdukları için suçlanıyor. Volkswagen’in hileli emisyon yazılımını kullandığı, 2015 yılında ABD’de ortaya çıkarıldı. Bu yazılım sayesinde dizel araçların emisyon değeri olduğundan daha az gösterilerek daha az vergi ödendi. Bu tarihten beri bu skandalın Volkswagen’e faturası 35 milyar doları buldu.

İddiaları reddetti
Martin Winterkorn’un avukatı, müvekkilinin suçlamayı reddettiğini belirterek, “Müvekkilim hakkındaki suçlamaların kapsamı kısıtlı ve geçmişteki özel bir örneğe dayanıyor” dedi. Volkswagen ise herkesin cezası ispatlanana kadar suçsuz sayıldığını söyledi. Otomotiv firması aynı zamanda geçmişteki emisyon skandalıyla ilgili olabilecek her türlü süreci, sistemi değiştirerek, sıkı önlemler aldığını da vurguladı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)