Alman otomobil devleri şirket satın aldı

Alman otomobil devleri şirket satın aldı

access_time04 Ağustos 2015 12:28
Audi, BMW ve Daimler, sürücüsüz araçlar için harita şirketi satın aldı
Alman otomobil devleri Audi, BMW ve Daimler, Nokia'nın dijital harita hizmeti sunan Here şirketini 2,8 milyar Euro'ya satın aldı. Yapılan ortak basın açıklamasında otomobil şirketleri, geleceğin sürücüsüz arabaları için harita hizmetleri üreten Here'de eşit hisseye sahip olacaklarını, hiç birinin çoğunluğu elde etme çabasında olmayacağını bildirdi. 50'den fazla dilde ve 200 ülke için harita ve konum bilgileri sunan Here ise bağımsız bir şirket olarak ürünlerini ve konumunu geliştireceğini açıkladı.

Yetkili rekabet kurulunun onaylaması durumunda, anlaşmanın 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Bu şekilde, Alman otomotiv devleri, harita hizmetleri sunan Google ve Apple'den bağımsız olmayı hedefliyor. BMW Yönetim Kurulu Başkanı Herald Krüger, Here'in mobilitenin dijital devriminde kilit bir rol oynayacağını belirtirken, Daimler Üst Yöneticisi Dieter Zetsche yüksek hassasiyetli dijital haritaların geleceğin mobilitesi için önemli bir yapı taşı olduğunu ifade etti.

Endüstrinin dijitalleşmesi ve otonom araçların geleceğin önemli konuları olması sebebiyle Here harita servisi, araba üreticileri için büyük bir önem arz ediyor. Nitekim sürücüsüz araçlar, son derece hassas haritalar ve trafik verilerine dayanıyor. Here harita hizmetin Alman otomotiv sektörünün önde gelen şirketleri tarafından satın alınması ise otonom araçların gerçek olmasına bir adım daha yaklaştırdı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)