Ankara'da toplu taşımaya zam!

Ankara'da toplu taşımaya zam!

access_time02 Şubat 2016 16:31
Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nca belirlenen yeni toplu taşıma ücretleri, 4 Şubat Perşembe gününden itibaren geçerli olacak.
Başkent’te toplu taşıma ücretleri yeniden belirlendi. Ankara Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu’nca belirlenen yeni toplu taşıma ücretleri, 4 Şubat Perşembe gününden itibaren geçerli olacak.

Başkent’te kent içi ulaşım yeni tarifeye göre EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'da tam biniş 2,35 TL'ye, indirimli biniş ise 1,75 olarak belirlendi. Bu ulaşım araçlarındaki transfer (aktarım) ücretlerinin de 0,80 kuruş olmasına karar verildi.

UKOME tarafından belirlenen yeni tarifelere göre özel halk otobüslerinde (ÖTA, ÖHO) tam biniş ücreti 2,55 TL’ye, indirimli biniş ücreti 1,75 TL’ye çıkartıldı.

Kısa mesafe minibüs seferleri ücreti 2.55 TL’ye, uzun mesafe minibüs seferleri ücreti ise 2.90 TL’ye yükseltildi.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Başkent genelinde hizmet veren toplu taşıma araçlarından EGO otobüs, ÖHO, ÖTA, Ankaray ve metro yolcu taşıma tarifesinin; Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulu kararları doğrultusunda uygulandığını bildirdi.

''TARİFE DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMASINI KAÇINILMAZ KILMIŞTIR''

Bir kamu hizmeti olan toplu taşıma hizmetinin, Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından kar amacı gütmeden zararına yürütüldüğünün altını çizen yetkililer, şunları söylediler:

“Bu bilinçle Ankara’da toplu taşıma ücretlerinde 01.09.2011 tarihinden bu yana geçen 5 yıllık sürede sadece bir kez tarife değişikliği yapılmış, bu da 19 ay önce tam yolcuda 0,25 kuruş, indirimli yolcu ücretinde ise 0,20 kuruş olarak gerçekleşmiştir. Bunun dışında herhangi bir artış yapılmadan hizmet sürdürülmeye çalışılmıştır.

Kamu hizmeti olarak görülen ve kar amacı güdülmeyen, toplu ulaşım hizmetinde, yatırım maliyetleri ile işletme maliyetlerindeki artışlar, sürdürülebilir bir toplu taşıma hizmetinin sunulması noktasında tarife değişikliği yapılmasını kaçınılmaz kılmıştır.” 

Yetkililer, Yeni fiyat tarifesinin 4 Şubat Perşembe gününden itibaren yürürlükte olacağını belirttiler. 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)