Apple, sürücüsüz otomobil projesinin yönetimini değiştirdi

Apple, sürücüsüz otomobil projesinin yönetimini değiştirdi

access_time09 Aralık 2020 12:48
Apple, sürücüsüz otomobil projesinin başına yapay zeka ve yapay öğrenme bölümünün lideri olan John Giannandrea’yı getirdi. Ayrıca bir çok mühendis, “Project Titan” adındaki araba projesinden yapay zeka bölümüne geçiş yaptı.

Raporda belirtilenlere göre Doug Field, bu projeyle her gün yoğun bir şekilde ilgileniyor. Yüzlerce mühendisin dahil olduğu ekibin bir kısmı ise artık Giannandrea’nın liderlik ettiği yapay zeka bölümünde çalışmaya devam ediyor. Field’ın bir üst kademesindeki isim, daha önce Bob Mansfield’dı.

Mansfield, Apple Car’ı geliştiren ekibe katılmak için 2016 yılında emeklilikten geri adım atmıştı. Özel projelerde çalışmaya başlamadan önce de Apple’ın donanım bölümünde görev almıştı. Hatta bu görevdeyken Apple Watch’un geliştirilmesine katkıda bulunmuştu.

Ancak bugün yayınlanan rapora göre şirketten tamamen ayrılarak ekibini Giannandrea’ya teslim etti. Project Titan, bugüne kadar birkaç kez strateji değişikliği ile karşılaşmıştı. Projenin şu anda sürücüsüz bir sistem geliştirme amacına sahip olması, Giannandrea’nın ekibin başına geçmesinin arkasında yatan sebep de olabilir. Bloomberg ise daha fazla detay vererek Apple’ın şu anki planının bir partneri için sürücüsüz araba sistemi geliştirmek olduğunu belirtiyor.

Apple, daha önce projeden bazı çalışanları çıkarmıştı. Ancak projenin geliştirmesi hâlâ devam ediyor. Bahsedilenlere göre şirket, geçmişte kendi arabasını çıkarmaya, bu sistemi başka bir araba üreticisiyle birlikte geliştirmeye ve başka arabalarla da çalışabilecek bir satış sonrası kitine dönüştürmeye öncelik vermişti.

Tesla Inc. 5 milyar dolarlık hisse satışı kararı aldı

 

Uber, sürücüsüz araç birimini Aurora'ya satıyor

 

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

Kredi kartına taksitli otomobil satışı

access_time29 Mart 2024 08:20

Merkez Bankası'nın ek sıkılaşma politikaları sonrasında Kredi kartları için de bankalardan ek uygulamalar gelmişti. Birçok otomobil bayisi 12 aya kadar taksitle otomobil satmaya...

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

Xiaomi'nin yeni elektrikli otomobili Standart SU7’nın fiyatı belli oldu

access_time29 Mart 2024 06:21

Xiaomi'nin elektrikli otomobili standart SU7, 215.900 yuan (29.872,02 dolar) fiyatla satışa sunulacak.

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)