Audi'nin yeni geçici CEO'su Schot oluyor

Audi'nin yeni geçici CEO'su Schot oluyor

access_time19 Haziran 2018 09:16
Audi CEO'su Rupert Stadler'in dizel motorlarda emisyon krizi sonrasında delillerin karartılması riskiyle tutuklanmasının ardından geçici olarak bu göreve Bram Schot getiriliyor. Schot, Audi'nin Satış ve Pazarlama bölümünün başında bulunuyordu

Bloomberg'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Volkswagen,Audi'nin CEO'su Rupert Stadler'in tutuklanmasının ardından satış ve pazarlama bölüm başkanı Bram Schot'u geçici olarak CEO'luğa atamaya hazırlanıyor.

56 yaşındaki Schot Volkswagen grubuna 2011 yılında Daimler'den katılmıştı.

STADLER NEDEN TUTUKLANDI?

Volkswagen'in alt şirketi Audi'nin CEO'su Rupert Stadler, Münih Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında delillerin karartılması riski bulunması nedeniyle dün tutuklanmıştı. Stadler, dizel motorlarda emisyon değerlerinin manipüle edilmesi sürecinde hileye karıştığı gerekçesiyle yargılanıyor.

Geçtiğimiz hafta Almanya'da Braunschweig Savcılığı, otomobil şirketi Volkswagen'e dizel kriziyle ilgili olarak 1 milyar euro para cezası vermişti. Soruşturma sonuçlarına göre, şirketin geliştirme bölümünde araç denetlemeyle bağlantılı ihlallerin yaşandığı, bu ihlallerin, 2007’in ortasından 2015 yılına kadar Kanada ve ABD’de 'EA 288' ve dünya genelinde 'EA 189' tipi dizel motorlu 10,7 milyon aracın yanıltıcı yazılımla satışa sunulmasına ve trafiğe çıkmasına neden olduğu bildirilmişti.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)