Avrupa'da en çok LPG’li araç kullanan ülke Türkiye

Avrupa'da en çok LPG’li araç kullanan ülke Türkiye

access_time02 Ekim 2021 10:43
Türkiye’de en fazla LPG’li (sıvılaştırılmış petrol gazı) otomobiller tercih ediliyor. Ülkedeki 100 otomobilden 38’si LPG ile çalışıyor

Avrupa'daki LPG’li otomobil oranı da açık ara en yüksek Türkiye'de. Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) 2019 verilerine göre Türkiye’de en az 4 milyon 661 bin LPG’li otomobil bulunuyor.

Türkiye’de LPG’nin benzin ve dizele göre daha ucuz olmasından dolayı LPG’li araç sayısı son yıllarda yükselmeye devam ediyor. 2019 verilerine göre ülkedeki LPG’li araç oranı yüzde 37,4. dizel araç oranı yüzde 38,2 ve benzinli araç oranı yüzde 24,3.

Türkiye’de otomobillerde LPG en çok tercih edilen yakıt türü olmasına rağmen Avrupa’da bir çok ülkede pek rağbet görmüyor. Eurostat verilerine göre Türkiye’den sonra Avrupa’da LPG’li araç oranı en yüksek ülke Polonya. Bu ülkedeki otomobillerin yüzde 14'ü LPG’li.

Üçüncü sırada yüzde yüzde 6,6 ile İtalya var. Dördüncü sırada ise yüzde 2,69 ile Kuzey Makedonya bulunuyor.

Norveç'te ise LPG’li araç sayısı sıfır.

Veri eksikliğinden dolayı örneğin Yunanistan, İrlanda, Slovakya ve İngiltere gibi ülkelerde toplam LPG’li araç sayısı tam olarak bilinmiyor.

Ancak bu ülkelerde benzinli ve dizel dışında kalan alternatif yakıt türüyle çalışan araçların oranı oldukça düşük. Bu ülkeler hariç tutulduğunda Avrupa'daki toplam LPG'li araç sayısının yaklaşık üçte biri Türkiye'de bulunuyor.

En fazla benzinli araç Kıbrıs, Finlandiya ve İsviçre'de
2019 verilerine göre en fazla benzinli otomobil yüzde 84 ile Hollanda'da. Daha sonra Kıbrıs. (yüzde 79,9). Bu ülkeyi sırayla Finlandiya, İsviçre ve Danimarka takip ediyor.

Türkiye, en az benzinli otomobilin olduğu ülke
Benzinli otomobil oranının en düşük olduğu ülke ise Türkiye. Türkiye'de 2019 verilerine göre benzinli otomobil oranı yüzde 24. Bu oran Litvanya'da yüzde 26, Fransa'da yüzde 35.

LPG’ye zam geldi!

LPG fiyatlarına zam yapıldı

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

Toyota, 211 bin aracını geri çağırıyor

access_time18 Nisan 2024 16:56

Toyota, kapı kolu açma anahtarı arızası nedeniyle 211 bin Prius'u geri çağırdı. Şirket, yedek parçaların tedarik periyodu tamamlanana kadar Prius model üretimini durdurduğunu...

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

Togg'un yeni SUV modeli T8X için tarih belli oldu

access_time18 Nisan 2024 13:51

TOGG'un CEO'su Karakaş, yerli elektrikli otomobile ilişkin, "B segmentindeki bir SUV'un çalışmalarını yapıyoruz. Seneye bu vakitler T10F'nin satışları başladıktan bir müddet...

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

Avrupa'da binek araç satışları martta düştü

access_time18 Nisan 2024 09:56

Dünyaca ünlü birçok otomobil firmasının satışları, elektrikli araçlara yönelik zayıf talep nedeniyle mart ayında düşüş yaşadı.

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

Elon Musk, Hindistan'da Tesla için milyar dolarlık yatırım planlıyor

access_time17 Nisan 2024 16:29

Piyasa değerinde sert düşüşler yaşanan Tesla'nın CEO'su Elon Musk, dünyanın en büyük üçüncü pazarı olan Hindistan'da 2 milyar doları aşan bir yatırım çalışması...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)