Avrupa’nın en kaba sürücüleri Fransız ve Yunanlar

Avrupa’nın en kaba sürücüleri Fransız ve Yunanlar

access_time01 Temmuz 2020 16:20
Avrupa çapında yapılan bir ankete göre, Yunan sürücülerin yüzde 47’si öndeki aracın tamponuna yapışmayı tercih ediyor, Fransız sürücülerin yüzde 70’i de küfür ediyor.

IPSOS, yol operatörü Vinci Autoroutes adlı şirket için Avrupa çapında 11 ülkede trafik alışkanlıklarının belirlendiği bir anket gerçekleştirdi. Ankete katılan Avrupalıların çoğu, direksiyon başına geçtiklerinde ‘daha güvenli ve daha kibar’ bir tutum benimsediğini söylerken, Fransız ve Yunan sürücüler hakaret ve kabalık konusunda diğerlerine dikkate değer bir ‘fark attı’.

Buna göre diğer Avrupa ülkelerindeki pek çok katılımcı korna çalmak, sağdan sollamak, öndeki araca gerektiğinden fazla yaklaşmak ya da küfür etmek gibi trafikte kavga sebebi sayılabilecek yollara bir sene öncesine göre daha nadir başvurduğunu söyledi.

Direksiyondayken ‘başka biri gibi’ hissediyor

Ancak Yunan sürücüler yüzde 47’lik bir oranla öndeki aracın tamponuna yapışmayı tercih ettiğini belirtirken, Fransız sürücülerin yüzde 70’i de küfür ettiğini açıkladı.

Fransız sürücülerin beşte biri, direksiyondayken ‘başka biri gibi’ hissettiğini; daha saldırgan, sinirli ve agresif hareket ettiğini söyledi. Bu oran, Avrupa çapında yüzde 16 olarak kaydedildi. 

Yunan sürücüler aynı zamanda direksiyon başındayken en tehlikeli davranışları takınan kesim oldu, bu konuda listenin öbür ucundaysa İngilizler yer aldı.

İspanyollar korna çalmayı, Polonyalılar kavga etmeyi seviyor

İspanyol sürücüler ise yüzde 66’lık bir oranla korna çalmayı en çok seven halk oldu. Hollandalıların ise neredeyse yüzde 50’si bir aracı ‘sağladığını’ belirtti.

Her beş sürücüden biri kavga etmek için araçlarından indiğini söylerken, yüzde 37 ile Polonyalılar bu alanda en çok suçlu sürücülerden oldu.

Öte yandan ankete katılanların yüzde 88’i ara sıra hız sınırını aştığını itiraf etti, bu oran bir önceki yıla göre bir puan daha düşük kaydedildi. Katılımcıların yüzde 61’i de, bir önceki yıla göre yüzde 3 azalarak, güvenli takip mesafesine uymadığını söyledi.

En hızlı İsveçliler

Bu alanda öne çıkan İsveçliler; Avrupa’nın en hızlı araba kullanan, önündeki araca en çok yaklaşan ya da gözlerini en çok yoldan ayıran sürücüleri oldu.

Anketin en olumlu sonucu ise, direksiyon başında tehlikeli sayılabilecek 14 davranıştan sadece ikisinde artış yaşandığını saptaması oldu. Buna göre, araba kullanırken telefonla konuşma ve GPS ayarlarıyla uğraşma eğilimi bir önceki yıla göre arttı.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla'nın işten çıkarmaları Çin'i de vurdu

Tesla'nın işten çıkarmaları Çin'i de vurdu

access_time16 Nisan 2024 10:17

Tesla'nın işten çıkarma planından Çin operasyonları da etkilendi

İsviçre'li dergiden Togg'a övgü: Türk Teslası

İsviçre'li dergiden Togg'a övgü: Türk Teslası

access_time16 Nisan 2024 09:40

İsviçre'nin ulusal gazetesi Blick, Türk Teslası" benzetmesi yaptığı Togg'a övgüde bulunduğu haberinde, "Elektrikli araç, dijital ekosistemi, sürüş ve şarj performansı da...

Bayram tatilinde otoyolları 11 milyondan fazla araç kullandı!

Bayram tatilinde otoyolları 11 milyondan fazla araç kullandı!

access_time15 Nisan 2024 16:34

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatilinde otoyolları 11 milyon 236 bin 983 aracın kullandığını açıkladı. Özellikle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve...

Tesla çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkaracak

Tesla çalışanlarının yüzde 10'unu işten çıkaracak

access_time15 Nisan 2024 14:35

Elektrikli araba üreticisi Tesla, elektrikli araç pazarında yoğunlaşar rekabetin etkisiyle düşen satışlar nedeniylm küresel işgücünün %10'undan fazlasını işten...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)