Az yakıtla gitmenin sırları

Az yakıtla gitmenin sırları

access_time20 Ekim 2013 09:53
Petrol fiyatlarıyla birlikte artan yakıt tüketimine çare mi arıyorsunuz? İşte size 10 müthiş öneri
Son yıllarda küresel ısınma endişesine bağlı olarak artan emisyon kısıtlamaları ve petrolfiyatlarında görülen artışlar, üreticileri zorunlu olarak yakıt tüketimini azaltacak, yakıtı verimli şekilde yakacak, böylelikle karbondioksit emisyonlarını düşürecek teknolojiler kullanmaya yöneltti. Tabii elektrikli ve alternatif yakıtlı araçları buna dahil etmeden söylüyoruz. İşi sadece sürücülerin inisiyatifine bırakmayan bu teknolojiler, sadece otomobiller değil, ağır ticari araçlara kadar yayıldı.
Yakıt tüketiminin yanı sıra karbondioksit salımının düşürülmesine yönelik teknolojilerin yayılmasıyla birlikte, özellikle Avrupa’da son 10 yılda piyasaya sunulan otomobillerin, geçmişyıllarda üretilenlere oranla havayı yüzde 25 daha az kirlettiği, bu oranın, ABD’de yüzde 17 civarında olduğu belirtiliyor. Bu, her ne kadar Avrupa Birliği ve ABD hükümetinin yürürlüğe koyduğu kısıtlamalarla olsa da, asıl iş, elbette ki yeni modellerde kullanılan teknolojilere düştü.
Her zaman bir yenilik
Daha az tüketen ve kirleten otomobiller için öncelikle motordan başlandı. Elektronik destek sistemlerinden yardım alındı. Start&Stop sistemiyle dur-kalk trafikte, silindirlerin bir bölümünün devreden çıkartılmasıyla düz yolda, dizel motorlardan esinlenilen doğrudan püskürtme sistemiyle de her türlü yolda koşulunda tasarruf sağlandı. Turbo besleme hatta bazen turbonun yanında kompresör sistemiyle düşük devirlerde güç elde edildi, yetmedi küçük hacimli motorlardan daha fazla güç ve çekiş alındı.
Elektrikli araçlarla “yıldızı barışamayan”lar için geliştirilen hibrit sistemler, küçük uygulamalarla bir şekilde benzinli motorlara destek olarak yakıt tüketimini düşürmede yardımcı oldu. Bu sistemde bir elektrik motoru, güç gerekli olduğu yerde devreye girerek yüksek tüketimin önüne geçmeyi amaçlıyor. Bunun benzeri bir sistem, ki adına KERS denildi, bir türlü “ekonomik olmayı beceremeyen” süper otomobillerin imdadına yetişti.
Bununla birlikte şanzımanlar da bu işe dahil edildi. Çift kavramalı sisteme sahip, daha hızlı vitesdeğiştirebilen otomatik şanzımanlar, manuel şanzımanlara göre daha az tüketim sunabiliyor artık.
Gövde ve lastikler görevde
Tüm bu tasarruf önlemleri, elbette sadece motorla sınırlı kalmadı. Çünkü buradan elde edilen tasarruf, gövde ve lastikler tarafından “afiyetle” tüketilebilirdi.
İşte bu amaçla gövdede de değişimler yaşandı. Olabilecek her parça hafifletilmeye çalışıldı. Bu sayede aracın toplam ağırlığı olabildiğince düşürülerek, fazladan yakıt tüketilmesi önlenmeye çalışıldı. Yetmedi, aracın rüzgar direncini daha da düşürmek ve havayı daha rahat yarabilmesini sağlamak için daha aerodinamik parçalar kullanıldı. Yetmedi, aracın alt kısımları mümkün olduğunca düzleştirildi ve rüzgarın aracın alt kısmından da rahatça akabilmesi sağlandı. Tıpkı yarış otomobillerinde olduğu gibi. Bunun yanında radyatör ızgaralarına akıllı kanatçık sistemi yerleştirildi. Bu sayede önden alınan rüzgarların, yüksek hızlarda araçta direnç oluşturmaması ve daha fazla tüketime yol açmaması sağlandı.
Otomobil ve ticari araçların lastikler üzerinde yol aldığı unutulmadı. Lastiklerin, yola daha az sürtünerek dirençlerinin azaltılması amacıyla “düşük dönme dirençli” lastikler geliştirildi. Önceleri düşük yakıt tüketimiyle iddialı versiyonlara, ardından da yeni modellerin bir çoğuna takılmaya başlandı.    
Ve buradan da anlaşılacağı gibi, bugün şayet bazı dizel otomobiller 100 km’de 4 lt, benzinliler ise 5 lt’nin altında tüketim değerlerine imza atabilir hale geldiyse, bunu sürücülerden çok teknolojibecerdi. Ancak yine de tüm bu sistemler, sürücülerin “doğru” araç kullanmamaları durumunda, tüketimi tek başına düşüremiyor. Bunun için biraz da, sürücülerin “ekonomik araç kullanma” kurallarına dikkat etmesi gerekiyor.
Az yakıt harcamak için bunları yapın
-  Yüksek devirde vites değiştirmeyin (Tüketimi ortalama %8 artırıyor)
-  Çabuk hızlanmak için gaza yüklenmeyin, ani kalkışlar yapmayın
-  Aracı fazla yüklemeyin, bagajda gereksiz ağırlık taşımayın
-  1 dk’dan fazla bekleyecekseniz, motoru kapatın
-  Lastik basınçlarını düzenli kontrol edin (her 0.5 bar azalan lastik basıncı %3 ekstra yakıt tüketimi demek)
-  Camları mümkün olduğunca kapalı tutun (Ortalama %5 fazla yakıt tüketimi)
-  Gerekmeyen durumlarda klima kullanmayın (Tüketimi ortalama yüzde 10 artırıyor)
-  Kısa mesafelerde araç kullanmayın (Motor verimli sıcaklığa ulaşmadığında fazla tüketir)
-  Aracın motorunu ısıtmak için durduğu yerde uzun süre çalıştırmayın
-  Araç bakımlarını ve yağ değişimlerini ihmal etmeyin
NASIL TASARRUF SAĞLIYOR?
DIŞ UNSURLAR

-  Ağırlık düşürme (Gövde parçalarında hafif malzeme kullanımı)
-  Düşük dönme dirençli lastikler
-  Akıllı ızgara sistemi (Radyatör ızgarasındaki kapakçıkları otomatik açıp-kapatarak aerodinamik direnci azaltır, yakıt tüketimini düşürür. Ayrıca motorun en verimli çalışma sıcaklığına çok daha çabuk ulaşmasını sağlar)
-  Aerodinamik gövde parçaları, yarış otomobillerindeki gibi aracın alt kısmının düzleştirilmiş (kapalı) hale getirilmesi.
-  LED farlar
MOTORDAKİ YENİLİKLER
-  Start&Stop (Dur-Kalk trafikte motoru durdurarak yaklaşık yüzde 5 varan tasarruf sağlıyor)
-  Vites değişim göstergesi (Manuel şanzımanlı araçlarda)
-  Hız sabitleyici (Cruise Control)
-  Silindir kapama (Gücün gerekmediği durumlarda silindirlerin yarısını devre dışı bırakıyor)
-  Küçük hacimli, turbo ve kompresör destekli motorlar
-  Doğrudan püskürtmeli ve akıllı süpap sistemine sahip benzinli motorlar
-  Elektrik destekli direksiyon
-  Fren enerjisini geri kazanım sistemi (Frenleme sırasında açığa çıkan enerjiyi, elektrik enerjisine dönüştürüp aküyü destekliyor)
-  Elektronik yakıt kesme (Araç vitesteyken özellikle yokuş aşağı inerken yakıt akışını keser)
-  Çift kavramalı, fazla kademeli otomatik şanzımanlar (7, 8 ileri)
-  Otomatikleştirilmiş manuel şanzımanlar
-  Parça sürtünmesi azaltılan şanzımanlar
-  Ekonomik sürüş modu (Yakıt akışı, vites değişim zamanları, klimanın çalışması gibi unsurlarınen ekonomik değerlerde yapılmasını sağlar. Sürüş tarzına göre yüzde 20’ye kadar tasarruf sağlıyor) 
-  Yarı hibrit sistemler (Kinetik Enerji Geri Kazanım sistemi KERS, Elektrik Motoru Desteği IMA gibi)
LEVENT KÖPRÜLÜ – MİLLİYET
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

İstanbul'da elektrikli metrobüs heyecanı

access_time27 Mart 2024 16:44

1 Nisan tarihinde Beylikdüzü-Kadıköy arasındaki 52 kilometrelik hatta çalışacak elektrikli metrobüslerin test sürüşleri yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belirttiğine...

 Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

Porsche, eylül ayının sonunda halka arz edilebilir

access_time12 Eylül 2022 08:29

Porsche AG, yatırımcıların ilk halka arza büyük ilgi göstermesi nedeniyle, planlı bir borsa listelenmesi için en kısa sürede hazır olmak istediğini bildirdi. Porsche halka arz...

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

NFT dünyasında otomobil çılgınlığı

access_time14 Ağustos 2022 09:07

NFT dünyasının yeni çılgınları, dijital otomobillere milyonlarca dolar veriyor.

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

S&P ve Elon Musk'ın sürdürülebilirlik kavgası

access_time21 Mayıs 2022 17:34

SP’nin Tesla’yı sorumluluk sahibi şirketler listesinden çıkarması Musk’ı delirtti. “Musk, Exxon’un ilk 10’da olduğu listeye Tesla giremedi” diyerek SP endeksini “aldatmaca”...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)