Babayiğit'i çıkaracaksanız çıkarın!

Babayiğit'i çıkaracaksanız çıkarın!

access_time16 Mart 2013 12:30
Ekonomi Bakanı Çağlayan, otomotiv sanayicilerine böyle seslendi
Ekonomi Bakanı Çağlayan, otomotiv sanayicilerine, "Söyleye söyleye dilimize pelesenk oldu. Babayiğit de ne zaman çıkartacaksanız oturup çıkartın. Yapacak daha çok işimiz var" dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, teşvik sistemini motive edecek bir anlayışla yaptıklarını belirterek, otomotiv sanayicilerine, "Söyleye söyleye dilimize pelesenk oldu. Babayiğit de ne zaman çıkartacaksanız oturup çıkartın. Yapacak daha çok işimiz var" dedi.

Çağlayan, OSD'nin 39. Olağan Genel Kurul'unda yaptığı konuşmada, Türkiye'de ana ve yan sanayine fazlasıyla güvendiğini söyledi. Hedeflerinin daha büyük ve gelişmiş bir Türkiye olduğunu ve kendisinin de hep "gaz" tarafında bulunduğunu, ancak açıklanan Aralık ayı işsizlik rakamlarının yüzde 10.1 geldiğine işaret eden Bakan Çağlayan, "Aralık ayı işsizlik rakamları morallerimizi bozmamakla beraber, işsizlik çift haneli rakama çıktı. Bir önceki yılın aynı ayına göre biraz daha artış var. Bu Türkiye'nin neden büyümesi gerektiğinin en önemli göstergelerinden biridir. Türkiye'nin sanayileşmekten başka çaresi yok. Türkiye, daha fazla sanayileşme, yatırım, üretim, istihdamı, ihracatı sağlamak zorundadır. Şu anda sanayi sektöründeki istihdamın azalması beni üzüyor. Sanayi sektöründeki istihdamın azalması Türkiye'nin hayrına olmaz" diye konuştu.

SANAYİ'YE DÖNECEĞİM
Çağlayan, kendisinin sanayinin içinden gelen biri olduğunu, siyaseti meslek olarak yapmadığını, işin bir yerde biteceğini dile getirerek, "Bunu bir görev olarak kabul ediyorum. Tekrar gelip, sanayinin içine döneceğim" açıklamasında bulundu.
 
BÜYÜME YÜZDE 2.5 OLACAK
Türkiye'nin son 10 yılda ekonomisini büyüten, gayri safi milli hasılasını 3.5 katına çıkartan, çift haneli enflasyonu tek haneye getiren bir ülke olduğuna dikkat çeken Çağlayan, "2012 yılında keşke bu kadar frene basılmasaydı. Bunu söylemeye devam edeceğim. Keşke Türk sanayisinin, tüm dünyadan ayrıştığı dönemde biz bu kadar fren yapmamış olsaydık. 2012 bu anlamda son derece önemli. Tahmin ediyorum ki 1 Nisan'da açıklanacak ki birlikte göreceğiz, yüzde 2.5 civarında bir büyüme olacak" öngörüsünde bulundu.

 
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

Ağır ticari araç pazarında ivmelenme bekleniyor

Ağır ticari araç pazarında ivmelenme bekleniyor

access_time22 Nisan 2024 15:26

Ağır ticari araçlar sektöründe yılın ilk çeyreği beklentileri karşılarken 2024’ün gelecek dönemlerinde hareketlilik bekleniyor.

OSD Başkanı Eroldu'dan 'karbon ayak izi' uyarısı

OSD Başkanı Eroldu'dan 'karbon ayak izi' uyarısı

access_time22 Nisan 2024 14:44

OSD Başkanı Eroldu, otomotivin, dünyadaki karbon ayak izini sıfırlaması için başka teknolojilere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Elektriklilerle yalnızca bunu yapamayacağız gibi...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)