Bajaj Euro4 ile sektör liderliği yolunda ilerliyor

Bajaj Euro4 ile sektör liderliği yolunda ilerliyor

access_time09 Haziran 2017 13:43
Bajaj, yeni ürünleriyle düzenlediği Türkiye turu kapsamında Ankara’daki motosiklet tutkunlarıyla buluştu

Dünyanın en büyük motosiklet üreticileri arasında yer alan ve Türkiye distribütörlüğü Kuralkan Motorlu Araçlar Üretim Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından yürütülen Bajaj, Türkiye’de Euro4’e geçen ilk ve tek marka olarak, 14 ili kapsayan Türkiye turuna Ankara’da devam etti.

10 ilin ardından Ankara’da şubat ayında faaliyete geçen Motomekanik bayiinde düzenlenen roadshow’da bir konuşma yapan Kuralkan Motorlu Araçlar Genel Müdürü Ekrem Ata, Ankara’nın motosiklet pazarı için önemli merkezlerden biri olmaya başladığına işaret ederek “Ankara her geçen gün motosiklet sektöründe pazar payını büyüten bir lokasyon. Son yıllardaki artışı dikkat çekiyor. Şu anda il sıralamasında 16’ncı sıradan 13’ncü sıraya kadar yükseldi. Toplam pazardan aldığı pay da yüzde 2’ye ulaştı. Bu büyük potansiyel için Ankara yatırımımızı 4 yıl önce yaptık. Ve böylelikle kısa zamanda Ankara pazarında ilk 3’e girmeyi başardık. Amacımız tüm Türkiye’de olduğu gibi yeni ürünlerimizle Ankara’da da liderliğe yükselmektir. Tüm yeni modellerimiz ve iddiamızı en üst seviyede ortaya koyan Dominar 400 ile bunu başaracak güçteyiz” diye konuştu.

Şu an itibariyle 133 bayi ve 187 servis noktası ile Türkiye’nin 62 ilinde hizmet veren Kuralkan’ın kuruluşunun 1950’li yıllara dayandığını ve motosiklet sektörüne ilk adımını 1987 yılında MZ Motosikletlerin Türkiye Distribütörlüğe ile attığını söyleyen Kuralkan Motorlu Araçlar Genel Müdürü Ekrem Ata, şöyle konuştu;

“Teknolojik gelişmelerin öncü markası olan Bajaj, Euro4 gibi yeni normlara hemen adapte olan ve bu ürünleri geliştiren bir marka. Bu tür teknolojik yeniliklerimizi ve yeni modellerimizi hızla yükseliş trendi gösteren Türkiye motosiklet pazarında tanıtmak istiyoruz. Bu amaçla çeşitli illerimizi kapsayan bir roadshow etkinliği düzenledik ve şimdi bunun için Ankara’dayız. Aynı zamanda; Bajaj lisansıyla Türkiye’de üretim yapan bir marka olarak ekonomimize istihdam ve katma değer de sağlıyoruz. Bajaj markasıyla Türkiye’de üçüncü yılın sonunda % 13’lük pazar payına ulaşarak, vitesli grupta tüm markalar içinde dördüncü sıraya yükseldik. Bajaj yıllık 4 milyon adetlik üretimiyle dünyanın üçüncü büyük motosiklet üreticisi unvanını taşıyor. Kuralkan Holding olarak, Türkiye’deki çıtamızı 2017 yılında daha yükseğe çıkararak, vitesli motosiklet grubunda yüzde 20-25 aralığında bir konuma gelerek pazar liderliğini hedefliyoruz.”

Bajaj yüzde 118 büyüdü

Motosiklet sektöründe 2003 yılından bu yana sektör liderliğini bırakmayan Çin üretimi motosiklet satışlarının önemli bir oranda azalırken, spor ve süper sport segmenti atağa kalktığı gözleniyor. Motosiklet pazarının 2016 yılında yüzde 13,5 oranında daralırken, Bajaj yüzde 118 oranında bir büyüme yakaladığının altını çizen Kuralkan Motorlu Araçlar Direktörü Ekrem Ata, şöyle konuştu;

“Kaliteli ve çizgi üstü markalar pazar hakimiyetini ele geçirirken spor segmentinde yüzde 67’lik pazar payı ile Bajaj Auto açık ara liderliğini korudu. 2016 yılında pazar payımız yüzde 13,5 olarak gerçekleşti. Amacımız sektör daralsa da pazarda lider olmaktır. Türkiye’de 100 kişi başına düşen motosiklet miktarı hala Avrupa ve Uzak Doğu’nun gerisinde. Uluslararası verilere göre Almanya’da her 100 kişiden 9’unun, Avusturya’da 8’inin, Uzak Doğu’da ise 40’ının motosikleti bulunurken, Türkiye’de ise 100 kişiden sadece 3’5 i motosiklet sahibi. Ancak son 10 yılda bu rakam süratle artıyor. Bu rakamın 2017 yılından başlayarak yukarı doğru bir tırmanışa geçeceğini öngörüyorum”

Yeni modeller yollarda

Bajaj, Euro4 normlarına uygun teknoloji ile donattığı yeni nesil motosikletlerini piyasaya sundu. Euro4 teknolojisine dahil olan; ABS, Full Enjeksiyon, OBD1 ve Yakıt Buharı Koruma Sistemleri ile sokakların asi çocuğu yeni Pulsar NS200, RS200 ve NS160 ile “adventure naked” sınıfının iddialı modeli Dominar 400 bayilerdeki yerini aldı.

“Dominar 400” performansı, şık tasarımı, gelişmiş teknolojisi ve yüksek güvenlik özellikleriyle öne çıkarken, markanın teknoloji, tasarım ve performans açısından ulaştığı noktayı da gözler önüne seriyor. Naked motorun hareket kabiliyetini, adventure spor segmentinin de konforunu sunan Dominar 400, su soğutmalı 35 HP gücündeki 375cc’lik motoru; 6500d/d 35nm tork üretiyor. 6 vitesli şanzıman ile 4 valf ve 3 bujisi bulunan Dominar 400 aynı zamanda ön ve arka ABS fren sistemiyle de güvenliği ön planda tuttuğunu gösteriyor. Dominar 400, 17.998 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Türkiye pazarına girdiği günden beri sport segmentinin lideri olan Pulsar NS200’ün Euro4 standartlarıyla uyumlu yeni NS200 ile üç bujili motorun sağladığı en üst seviyedeki güç dağılımı; içindeki adrenalin tutkusunu sonuna kadar yaşatacak. Pulsar NS200’ün tavsiye edilen perakende fiyatı 11.300 TL.

Son kilometreye kadar pes etmeyenler ve yola imzasını atanlar için dizayn edilen Euro4 teknolojisine sahip yeni RS200 4 valfli, SOHC motorlu, sıvı soğutmalı silindiri ile tam bir güç makinası. ABS destekli fren sistemi ile maksimum hızda bile her türlü hava koşullarında kısa fren mesafesi sağlayan yeni RS200’ün tavsiye edilen perakende fiyatı 13.590 TL.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Liberty Media, MotoGP'yi satın aldı

Liberty Media, MotoGP'yi satın aldı

access_time01 Nisan 2024 17:44

ABD'li medya grubu Liberty Media, MotoGP'yi satın alarak spor organizasyonlarındaki yatırımlarını genişletti.

Motosiklet satışları otomobili solladı

Motosiklet satışları otomobili solladı

access_time22 Mart 2024 11:43

Motosiklet pazarı 2 ayda yüzde 87 büyüdü. Motosiklet sektörü 2024'te yıllık 1,5 milyon adetle rekor motosiklet satışının gerçekleşmesini bekliyor.

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

Trafiğe kayıtlı motosiklet sayısında büyük artış

access_time26 Ocak 2024 13:20

Trafiğe kaydettirilen motosikletlerin sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre 937 bin 482 adet artarak 5 milyon 79 bin 396'ya ulaştı.

MotoGP Tayland Grand Prix'sinin galibi Martin

MotoGP Tayland Grand Prix'sinin galibi Martin

access_time28 Ekim 2023 14:55

MotoGP Dünya Şampiyonası'nın Tayland Grand Prix'si ayağını Jorge Martin kazandı.

YORUM YAP

YORUMLAR (0)