Başkentliler dikkat! Ankara Bulvarı kapatıldı

Başkentliler dikkat! Ankara Bulvarı kapatıldı

access_time17 Ağustos 2015 04:59
Ankara 5. İdare Mahkemesinin kararı doğrultusunda belediye ekipleri, 03.00'ten itibaren 28 noktada kapatma işlemini eş zamanlı uyguladı
Başkentte ulaşımı büyük ölçüde rahatlatan Ankara Bulvarı, 5. İdare Mahkemesi'nin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) imar planlarının iptal kararı doğrultusunda belediye ekiplerince 03.00'ten itibaren trafiğe kapatıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığında görevli işçiler, bulvarın Çiftlik Kavşağı girişini beton bariyerlerle ulaşıma kapattı.

Yetkililer, kavşak çıkışının da araçların gitmesine imkan vermek amacıyla 2 saat sonra kapatılacağını, işlemin 28 noktada eş zamanlı uygulandığını belirtti.

KAPATMA KARARI YÜRÜRLÜKTE

Kapatma kararının uygulandığı dakikalarda, Çiftlik Kavşağı'ndaki motosiklet sürücüsü duruma itiraz etti. 

Yetkililer, mahkemenin kararını uygulamak zorunda olduklarını kaydederek, vatandaşların mahkemeye başvurmaları ve ilgili kararın iptali halinde bulvarın yeniden ulaşıma açılabileceğini dile getirdi.

Ulaşıma kapatılan alanlar, Ankara'nın doğu-batı aksında trafiğin büyük oranda yükünü çeken Ankara Bulvarı'nın yanı sıra, Şaşmaz Bulvarı, Zırhlı Tümen önünde açılan yeni yolun bir bölümü, İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı ile çiftlik içindeki eski hemzemin geçit arasında yapılan viyadüğü de kapsıyor.

HANGİ BÖLGELER ETKİLENECEK?

Celal Bayar Altgeçidi gidiş-geliş kapatıldı, trafik Silahtar Caddesi istikametine verildi. Trafik yoğunluğundan hastanelerin bulunduğu bölge, Sıhhiye ve Tandoğan etkilenecek.

Hipodrom Caddesi bağlantısı gidiş-geliş kapatıldı, Yenimahalle, Keçiören, Ulus, Etlik ve hastaneler bölgesinde trafik yoğunlaşacak.

İstanbul Yolu Çiftlik Kavşağı ile eski hemzemin geçit arasındaki viyadük kapatıldı. Trafik, Yenimalle, Demetevler, Batıkent bölgesi ve İstanbul Yolu'na kayacak.

AOÇ Köprüsü ve bağlantı yolları gidiş-geliş kapatıldı. Cumhurbaşkanlığı Bulvarı trafiği, Silahtar Caddesi'ne verilecek. Gazi Mahallesi, Söğütözü, Beştepe bölgesinde yoğunluk yaşanacak.

TİGEM Köprüsü ve bağlantı yolları kapatıldı. Trafik, Çiftlik Caddesi ve Silahtar Caddesi'ne verilecek. TİGEM, Türk Traktör, MKE Fişek Fabrikası etkilenecek. 

Marşandiz Köprüsü bağlantı yolları kapatıldı. Araçlar, Anadolu Bulvarı'nda seyredecek. 

Güvercinlik ve BELKO alt geçidi, Şaşmaz Bulvarı, Ümitköy ve Etimesgut bağlantısı kapatıldı. 

Ankara Barosu ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri Odası ve Çevre Mühendisleri Odası tarafından açılan dava sonucu 5. İdare Mahkemesi, AOÇ imar planlarını iptal etmişti.

AOÇ güney-batı yönünde yer alan, günde 350 bin aracın geçtiği 14,5 kilometrelik alanı kapsayan Ankara Bulvarı, İstanbul ve Eskişehir yolu, Anadolu Bulvarı, Ümitköy, Bilkent, Sincan, Etimesgut, Şaşmaz, Eryaman ve Batıkent'te oturanların ulaşımını rahatlatmak için yapılmıştı.
folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

Türkiye'den elektrikli otomobil atağı: AB'de ilk 5'i zorluyor

access_time28 Mart 2024 11:50

Türkiye, ocak-şubat döneminde gerçekleştirdiği 8 bin 255 adet tam elektrikli otomobil satışıyla, bu alanda AB'de 6'ncı sırada bulunuyor.

Toyota'nın satışları düştü

Toyota'nın satışları düştü

access_time28 Mart 2024 08:52

Toyota Motor'un küresel satışları şubatta geçen yıla göre %7 düştü.

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

İngiltere'nin otomobil üretiminde artış devam ediyor

access_time28 Mart 2024 08:00

İngiltere Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği verilerine göre, ülkede otomobil üretimi üst üste 6'ıncı ayda da artış gösterdi.

BYD'den satışlarda %20 hedefi

BYD'den satışlarda %20 hedefi

access_time28 Mart 2024 05:04

BYD, 2024 için 3,6 milyon adetlik satış hedefi belirledi. BYD’nin 2024 yılı için satışlarını yüzde 20 oranında artırmayı hedeflediği belirtildi

YORUM YAP

YORUMLAR (0)