Bayram öncesi ikinci ele talep arttı

Bayram öncesi ikinci ele talep arttı

access_time27 Ağustos 2017 15:14
Sıfır araç fiyatlarının yükselmesinden dolayı tüketicilerin rağbet gösterdiği ikinci el otomobillerde, Kurban Bayramı öncesi hareketlilik yaşanıyor

Döviz kurundaki artış ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarındaki değişikliğin sıfır araç fiyatlarını yükseltmesi nedeniyle tüketicilerin rağbet gösterdiği ikinci el araç pazarında Kurban Bayramı öncesinde hareketlilik yaşanıyor.

Otoshops Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, pazar verilerine bakıldığında sıfır araçtan ikinci el pazarına bir talep kayması olduğunun açıkça gözlendiğini belirtti.

Denizaşan, "Bu talep kayması, dövizdeki artışlar ve yeni ÖTV oranlarının sıfır araç fiyatlarını yükseltmesinin doğal bir sonucu olarak ortaya çıktı. Sıfır araçlardaki fiyat artışı, ikinci el araç fiyatlarını daha cazip hale getirmiş bulunuyor." diye konuştu.

İkinci el pazarındaki hareketliliğin özellikle Kurban Bayramı öncesi arttığına dikkati çeken Denizaşan, "Yaz aylarının girmesiyle geçici olarak durgunluğa giren pazar, bayram öncesi her zamanki hareketliliğini yaşıyor. Pazarın, okulların açılmasının etkisiyle sürekli bir canlılık göstereceği de görülüyor." dedi.

"Sıfır araç fiyatlarındaki artış, ikinci ele yansıdı"

DOD Satış Müdürü Erol Gündoğan da 2016'nın son aylarında ÖTV oranlarında yapılan düzenleme ve kurlardaki yükselişin sıfır araç fiyatlarında neden olduğu artışın 2017 yılında kademeli olarak ikinci el araç fiyatlarına yansıdığını söyledi.

Müşterilerin araç alma isteğinin azalmadığını fakat daha düşük fiyatlı ve ekonomik araçlara yöneldiğini aktaran Gündoğan, ayrıca garantili araçlara ilginin arttığını söyledi.

folder_openEtiketler

İlgili Haberler

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

Dünyada elektrikli araç satışları güçlü artış gösterecek

access_time23 Nisan 2024 12:33

Dünyada bu yıl elektrikli araç satışlarının 17 milyona ulaşarak güçlü bir büyüme göstermesi bekleniyor.

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

Araç sahipleri dikkat! Motorine indirim yolda

access_time23 Nisan 2024 12:02

Perşembeden itibaren motorine 1,40 TL indirim bekleniyor. Peki benzinde indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? İşte İstanbul, Ankara ve İzmir'de geçerli olan...

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

Tesla’nın kâr marjında düşüş bekleniyor

access_time23 Nisan 2024 03:38

Tesla'nın, araç satışlardaki yavaşlamanın da etkisiyle son yılların en düşük kar marjı raporunu açıklaması muhtemel görünüyor.

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

Türkiye'de otomotivde ilk kadın CEO!

access_time22 Nisan 2024 17:43

Otomotiv sektöründe heyecan yaratan bir gelişmeyle, TEMSA'nın yeni CEO'su olarak Evren Güzel atanıyor. Güzel, otomotiv ana sanayinde Türkiye'nin ilk kadın CEO'su olacak, bu da...

YORUM YAP

YORUMLAR (0)